Interactieve ALS-opleidingsdag

← ga terug naar Persberichten

26-06-2018

Morgen, 27 juni organiseert de ALS Liga een interactieve opleidingsdag in Leuven. Zowel professionele hulpverleners afkomstig van over het hele land als verschillende ALS patiënten en hun familieleden komen samen in het Provinciehuis te Leuven om bij te leren over de multidisciplinaire zorg bij ALS. 

Alle Belgische Neuromusculair Referentiecentra (NMRC), dat zijn centra die multidisciplinaire hulp verlenen aan neuromusculaire patiënten, werken mee aan deze opleidingsdag. Afgevaardigden van de verschillende centra zullen elk een deelaspect van de multidisciplinaire zorg bij ALS toelichten. Daarnaast zullen er ook een interactieve sessie & praktijksessie gegeven worden. Onder de sprekers bevinden zich ook neuroloog dr. Michael van Es van het ALS Centrum Nederland en prof. Rosa Rademakers van de Mayo Clinic in Florida, Verenigde Staten. Beiden zullen de resultaten van hun onderzoeken op vlak van ALS voorstellen aan het publiek. 

“We zijn heel trots om dit evenement te organiseren & zijn er van overtuigd dat onze opleidingsdag alle elementen bevat om een groot succes te worden” zegt Evy Reviers, CEO van de ALS Liga. 

ALS of Amyotrofische Laterale Sclerose is een dodelijke zenuwspierziekte waarbij de motorneuronen afsterven en die het lichaam volledig lam legt vanaf de nek. Patiënten sterven gemiddeld 33 maanden na de diagnose, zonder hoop op genezing. Een multidisciplinaire aanpak is belangrijk omdat deze zorgt voor een betere prognose, behandeling en begeleiding van ALS patiënten. ALS treft ongeveer 6 tot 7 mensen op 100.000. In België lijden continu 1.000 mensen aan ALS. 

ALS Liga België is een niet-gesubsidieerde vzw die tracht om de laatste levensjaren van patiënten zo kwalitatief mogelijk te maken, door hen en hun naasten bij te staan op psychosociaal en administratief vlak, hulpmiddelen ter mobiliteit en communicatie uit te lenen, voor hun rechten op te komen bij de overheid, het wetenschappelijk onderzoek te stimuleren en te financieren via het fonds A Cure for ALS en hen zorg op maat te verstrekken via het fonds MaMuze.

Voor meer informatie:
persdienst@ALS.be
www.ALS.be
Contactpersoon: Evy Reviers, CEO, +32(0)495-44 67 82

Share