Mitsubishi Tanabe Pharma Canada kondigt aan dat RADICAVA® (Edaravone) beschikbaar is voor amyotrofische laterale sclerose

07-11-2019

Nieuws door
Mitsubishi Tanabe Pharma Canada, Inc.
 

TORONTO, /CNW/ - Mitsubishi Tanabe Pharma Canada, Inc. (MTP-CA), een onderafdeling van Mitsubishi Tanabe Pharma America, Inc. (MTPA), kondigde vandaag aan dat RADICAVA® (edaravone) vanaf nu beschikbaar is in Canada. RADICAVA is een intraveneuze infusiebehandeling voor amyotrofische laterale sclerose (ALS), een snel voortschrijdende neurodegeneratieve ziekte.

Aanvankelijk zal RADICAVA beschikbaar zijn voor patiënten die momenteel deelnemen aan het MTPC Edaravone Supply Program (MTPC Programma voor Toelevering van Edaravone) en voor alle andere patiënten die zijn ingeschreven voor het MTP Patient Support™-programma (MTP patiëntenondersteuningsprogramma) die een positieve terugbetalingsgoedkeuring krijgen.

"Deze mijlpaal vormt een belangrijke stap voor onze toewijding aan ons doel op de lange termijn: een significante rol spelen in de levens van Canadezen die de strijd moeten aangaan met deze vreselijke progressieve ziekte", zegt Atsushi Fujimoto, voorzitter van MTP-CA. "We zijn diep toegewijd aan de ALS-gemeenschap in Canada en blijven hard werken aan de verwezenlijking van die toewijding."

De patiënten moeten zich wenden tot hun behandelende arts, die het rekruteringsproces kan starten voor het MTP Patient Support™ Program, wat de eerste stap vormt in de richting van terugbetalingsnavigatieondersteuning.

 

Vertaling: Bart De Becker

Bron: Cision

Share