NuShield en LC Technologies helpen patiënten communiceren op tablets

← ga terug naar Recente technologische ontwikkelingen

06-08-2015

NuShield en LC Technologies werken samen en helpen patiënten om te communiceren via eyetracking-technologie op tablets.

LC Technologies, een belangrijke industriële ontwikkelaar van eyetracking-software en NuShield, Inc., een technologisch bedrijf dat schermbeschermers en antiglansschermen produceert, hebben de handen in elkaar geslagen teneinde communicatie te vereenvoudigen voor mindervalide patiënten die niet kunnen communiceren via spraak of handgebaren, zoals het geval is bij ALS-patiënten.

Tot voor kort werden grote en lijvige LCD-monitoren met matte schermen gebruikt omdat de lichtere en meer mobiele tablets een glanzend en fel verlicht oppervlak hadden, iets wat een goed functioneren van eyetracking in de weg staat. Het is van essentieel belang dat deze tablets worden aangepast, zodat het bewegingsvermogen van de patiënt en het gemak van de uitvoering worden bevorderd. 

LC Technologies ging ten rade bij NuShield voor een oplossing voor dit specifiek probleem. De Triple A film, een antiglans en antivingerafdrukfilm met antimicrobiële bescherming geproduceerd door NuShield, werd op het oppervlak van een tablet geplaatst om de glans weg te werken en een gemakkelijke uitvoering mogelijk te maken.

De software van LC Technologies kan nu worden gebruikt voor programma’s zoals Asus en op Microsoft Tablets en maakt op die manier communicatie eenvoudiger voor mindervalide mensen. Dankzij de software van Eyegaze Edge kan de patiënt typen en taken uitvoeren door gebruik te maken van een camera dat de oogbewegingen van de gebruiker volgt en deze vervolgens omzet in bevelen, terwijl een optimaal gebruik wordt gewaarborgd door het antimicrobiële, antiglans- en antivingerafdrukscherm van de Triple A van NuShield. De antiglanseigenschappen verhinderen bovenal dat 99% van alle overgedragen en gereflecteerde UV-B ultraviolet licht niet in de ogen van de patiënt kan schijnen. 

Deze technologie zou een ideale oplossing kunnen zijn voor ALS-patiënten, voor patiënten met hersenletsel, hersenverlamming, multiple sclerose, spierdystrofie, ruggengraatletsel, beroerte, spinale musculaire atrofie en hersenstamberoerte.

 

Vertaling: Cathalina Depoorter

Bron: ALS News Today

Share