Oogbesturing voor televisie is een feit

← ga terug naar Recente technologische ontwikkelingen

27-06-2019

Comcast, de grootste kabel-tv-provider in de VS, heeft een nieuwe dienst gelanceerd waarmee je je televisie kunt besturen door enkel gebruik te maken van je ogen.

Xfinity X1 eye control is een webgebaseerde afstandsbediening voor tablets en computers die gekoppeld is aan een bestaand bliksysteem en kijkers de mogelijkheid biedt in één oogopslag van kanaal te wisselen, een programma op te nemen of te zoeken, en nog veel meer.

De dienst werd vooral gelanceerd als hulpmiddel voor mensen met fysieke beperkingen die een gevolg zijn van bijvoorbeeld kwetsuren aan de ruggengraat of amyotrofische laterale sclerose (ALS).

"Van tv-kanaal wisselen is voor de meesten van ons vanzelfsprekend, maar tot nog toe was het voor miljoenen kijkers onmogelijk", zegt Tom Wlodkowski, vicevoorzitter Accessibility van Comcast. "Als je een product inclusiever maakt, creëer je een betere ervaring voor iedereen en we hopen dat onze nieuwe X1 daadwerkelijk een verschil maakt in de levens van onze klanten."

Comcast is de grootste kabel-tv-provider van de VS. Deze technologie zou dus een significante impact kunnen hebben op de manier waarop veel mensen tv kijken.

De onderneming is ook van plan om uiteindelijk oogbewegingstechnologie te integreren in haar slimme thuisdiensten, zodat klanten uitsluitend met hun ogen ook hun lichten en thermostaat kunnen bedienen of hun deuren kunnen openen en sluiten.

De oogbesturingsfunctie is beschikbaar voor abonnees van het Comcast X1 videoplatform die beschikken over oogbewegingsapparatuur en een mobiele tablet.

De technologie is erg gebruiksvriendelijk. Niet alleen mensen met een beperking kunnen er dus baat bij hebben. Binnenkort zal misschien niemand van ons nog op zoek moeten naar de afstandsbediening.

 

Vertaling: Bart De Becker

Bron: TechTheLead

Share