Precisie Geneeskunde Programma

19-01-2016

's werelds eerste volledig uitgevoerde inspanning om deelgroepen van ALS te identificeren, hun mogelijke behandelingen te vinden met gebruik van patiënten gegevens, genomica en iPS cel technologie.

Wat is precisie geneeskunde?

Zoals gedefinieerd door de National Research Council, verwijst precisie geneeskunde naar de "afstemming van een medische behandeling op de individuele kenmerken van elke patiënt. Het is de mogelijkheid om personen in subpopulaties te classificeren. Die verschillen qua gevoeligheid voor een bepaalde ziekte, qua biologie en/of prognose van die ziekte die ze kunnen ontwikkelen, of in hun reactie op een specifieke behandeling. Preventieve of therapeutische interventies kunnen vervolgens focussen op degenen die ervan zullen profiteren, en zo kosten en bijwerkingen besparen voor de anderen."

ALS TDI runt 's werelds eerste en grootste precisie geneeskunde programma in ALS. Het doel van het programma is het identificeren van subtypen van ALS en specifieke stoffen die elk type behandelen om de meest effectieve behandelingen tot in klinische studies te brengen.

 

Vertaling: ALS Liga: Anne

Bron: ALS TDI

Share