René Boehme: CM Vakantie van 22 – 29 / 04 / 2011

← ga terug naar Getuigenissen pALS

Vrijdag 22: We vertrekken om 10u15 uit Oostende richting Lemele (Nederland). De lunch wordt genomen in “De Mosten” op de Belgisch-Nederlandse grens (Meer nabij Hoogstraten). Aankomst in ons vakantieverblijf de “Boerderij” te 17u20. Verwelkoming met koffie en lekkers. Daarna gaan we gaan uitpakken in onze kamer. Mijn kamernummer is 3. Mijn begeleider is Johan.

Zaterdag 23: Begeleider: Arlette. We doen twee wandelingen om de streek te verkennen. Die is rustig, mooi en de wegen zijn goed onderhouden. ’s Avonds kunnen we deel nemen aan een bingo.

Zondag 24: Pasen. Vandaag wordt ik begeleid door Hubert. De Paasbezinning heeft plaats in de grote zaal en wordt gegeven door Hubert die met zijn dwarsfluit zorgt voor de muzikale opluistering. We profiteren van het mooie weer om ’s namiddags te gaan wandelen. De dag eindigt met een dansavond waarbij we het mooiste danspaar mogen kiezen.

Maandag 25: Het is de beurt aan Rika om mij te begeleiden. In de voormiddag wandelen, en in de namiddag fietsen met Johan, (ik word gevoerd).

Dinsdag 26: Maria zorgt voor mij. In de voormiddag gaan we naar Ommen. Het is daar marktdag. Maar ook de rest van het stadje is de moeite om zien. Na de middagpauze krijgen we het bezoek van een van de weinige artisanale klompenmakers die Nederland nog telt. Hij vergast ons op een demonstratie en maakt een klomp.

Woensdag 27: Met Gerrit als begeleider wordt deelgenomen aan de daguitstap naar Giethoorn het groene Venetië van Nederland Na de lunch gaan we het dorp bezoeken. Mooi en fotogeniek. Het centrum van het dorp bestaat uit een lange dorpsgracht met langs weerszijden vervenershuisjes en boerderijachtige woningen met rieten daken. De hoge houten brugjes doen denken aan Venetië. De dag wordt besloten met een quiz. Als prijs krijgt de winnaar de demonstratieklomp.

Donderdag 28: Om de vakantie af te sluiten, zal Marie mij begeleiden. ’s Morgens gaan wij in de protestantse kerk luisteren naar een orgelrecital. Na het middagmaal gaan we weer op wandel. Om 20u00 is er een optreden van het mannenkoor “De Bargzangers” uit Lemele. Op hun programma staan een hele resem volksliederen en meezingers. Echt een mooie afsluiter van de vakantie.

Vrijdag 29: We moeten vroeg klaar zijn want als het kan vertrekt de bus reeds om 09u30 huiswaarts. Uiteindelijk werd het toch 10u20. Middagpauze en lunch weer in “De Mosten” en omstreeks 16u45 zijn we ter bestemming nabij het Ponton.

Een geslaagde vakantie dankzij:
• het mooie weer
• een mooi en rustig gebied met goede wandelwegen en vriendelijke mensen
• het gevarieerd programma
• de constante inzet niet alleen van het personeel maar ook van de vrijwilligers
• en van Hilde, onze verpleegster
• de excellente keuken en de bediening

Dus voor herhaling vatbaar.

 

Bron: Nieuwsbrief 152 – april, mei, juni 2011

Share