Schoonheidsspecialiste Peggy Lahaye: “Ik wil zieke mensen helpen”

09-06-2017

Schoonheidsspecialiste Peggy Lahaye volgde cursus en kreeg het attest ‘Kanker Beauty Professional’ ZWEVEGEM - Peggy Lahaye kreeg onlangs als een van de enigen in de regio het attest ‘Kanker Beauty Professional’ wat haar toelaat om kankerpatiënten te helpen. Ze volgde daarvoor een intensieve cursus waarin alle facetten aan bod kwamen.

Door Geert Vanhessche

Peggy Lahaye, schoonheid, specialiste, kankerPeggy Lahaye (45) runt al bijna 21 jaar een schoonheidsinstituut in de Italiëlaan in Zwevegem. Een goed jaar geleden voelde ze de noodzaak om zich te vervolmaken om mensen met kanker een schoonheidsbehandeling te kunnen of mogen geven. “Af en toe krijg je wel eens specifieke vragen van mensen met kanker. Ik kreeg steeds meer de goesting om mij in die problematiek te gaan verdiepen. Toevallig zag ik een artikel in de krant over zo’n opleiding in Gent. In onze provincie bestond zoiets nog niet, maar daar komt nu wel verandering in, want in het najaar organiseert het IFPC, waar ik de opleiding volgde, een cursus in Kortrijk.”

Intensief

Die opleiding werd gespreid over een jaar en is wel vrij intensief. “Ze beslaat twintig lesdagen waarin je psychologie krijgt, je leert over de nevenwerkingen en de ziektebeleving, maar ook onderwerpen als euthanasie en palliatieve zorgen komen aan bod.”

Uiteraard werden ook de diverse schoonheidsbehandelingen besproken. “Natuurlijk zijn we over alles wat met schoonheidsbehandelingen te maken heeft, vrij goed op de hoogte.

Toch is er nogal wat verschil tussen mensen met kanker en gezonde mensen. Er werd ook aandacht besteed aan de productkennis. Wanneer mag je een bepaald product wel gebruiken en wanneer niet? Welke nevenwerkingen kunnen zich allemaal voordoen en we werden ook de aangepaste, zachte een ontspannende massage de herbalanceringsmassage aangeleerd.”

Stage

Naast de theorie moest Peggy ook nog een aantal stages afwerken. Zo werkte ze 32 uur in AZ Groeninge in Kortrijk en moest ze nog eens 30 uur meehelpen op evenementen waarbij mensen met kanker betrokken zijn. “Ik denk hierbij aan praatcafés, evenementen als Levensloop, een activiteit van de ALS-liga, enz.”

Voor haar eindwerk moest Peggy iemand volgen die met kanker te maken heeft.

Nu ze haar diploma kreeg, werkt ze al iedere vrijdagnamiddag in het ziekenhuis van Menen waar ze uitsluitend mensen met kanker mag behandelen.

Financieel

Uiteraard is Peggy trots met haar behaalde attest, maar financieel voordeel zal ze er niet mee doen. “Dat was ook de bedoeling niet. De tarieven zijn voor iedereen gelijk. Leuker is wel als je met de opgedane kennis, mensen kunt helpen. Dit is voor mij het belangrijkste”, besluit ze.

 

Bron: https://kw.be/


Schoonheidsspecialiste Peggy Lahaye: “Ik wil zieke mensen helpen” - Krant van West-Vlaanderen

Share