Simon Mignolet lanceert de Ice Bucket Challenge opnieuw

← ga terug naar Persberichten

24-05-2017

Op zondag 28 mei 2017 zal Simon Mignolet opnieuw het startsein geven voor de Ice Bucket Challenge, welgekend van in 2014, toen deze uitdaging de hele wereld rond ging. 

Simon Mignolet, Rode Duivel, internationaal bekend doelman en ambassadeur van de ALS Liga, gaat de uitdaging aan in Twenty Two Coffee,  zijn eigen koffiebar te Sint-Truiden.   Doel is om eigenhandig een nieuwe Ice Bucket – golf op te starten, om zo ALS opnieuw onder de aandacht van het grote publiek te krijgen.  Daarom lanceren wij juni –ALS Awareness Month- als Ice Bucket-maand.

Place to be: TwentyTwo Coffee, Gazometerstraat 20 – 3800 Sint-Truiden.
Tijdstip: 12.00u ’s middags

 

ALS of Amyotrofische Laterale Sclerose is een dodelijke zenuwspierziekte waarbij de motoneuronen afsterven. De spieren krijgen geen signalen meer, waardoor ze beetje bij beetje verlamd geraken, totdat de patiënt niet meer kan bewegen, spreken, slikken en ademen. De geestelijke en zintuiglijke vermogens blijven nagenoeg intact. Je raakt gevangen in je eigen lichaam. Patiënten sterven gemiddeld 33 maanden na de diagnose, zonder hoop op genezing.

De ALS Liga, een niet-gesubsidieerde vzw, tracht hun laatste levensjaren zo aangenaam mogelijk te maken, door hen en hun naasten bij te staan op psychosociaal en administratief vlak, hulpmiddelen ter mobiliteit en communicatie uit te lenen, voor hun rechten op te komen bij de overheid, het wetenschappelijk onderzoek te stimuleren en financieren via het fonds A Cure for ALS en hen zorg op maat te verstrekken via het fonds MaMuze.

Share