Simon Mignolet schenkt trouwbloemen aan ALS Liga

← ga terug naar Persberichten

23-06-2015

Simon Mignolet schenkt trouwbloemen aan ALS Liga

ALS Liga veilt unieke orchideeën ten voordele van wetenschappelijk onderzoek

Simon Mignolet, Rode Duivel en keeper bij Liverpool FC, is vorige zaterdag in het huwelijksbootje gestapt met zijn jeugdliefde Jasmien. Diezelfde dag vond de gala-avond van de ALS Liga ten voordele van het baanbrekend ALS-onderzoek Project MinE plaats, waarvan Simon peter is.

Simon en zijn kersverse vrouw schenken als steunbetuiging hun trouwbloemen aan de ALS Liga. De liga verkoopt de bloemen deze week ten voordele van de wetenschappelijke projecten via haar fonds A cure for ALS.

23 Vandaplanten, ook wel genaamd de “parel van de orchideeën” en 22 snijbloemvarianten van de Vanda worden verkocht. Ook een set van 6 schaaltjes met snijbloemen in buisjes staat te koop. Vanda’s zijn speciale orchideeën die moeilijk te vinden zijn in de handel. Hun wortels voeden zich met het eten en vocht in de lucht. Na aankoop kunnen de snijbloemen nog 8 weken overleven in een vaas.

Bieden kan vanaf dinsdag 23 juni tot en met vrijdag 26 juni tegen €40 per stuk voor de Vandaplanten en snijbloemen (winkelwaarde €85) en €70 voor de set van 6 schaaltjes. De ALS Liga maakt de actie bekend via Facebook en op aanbod.be, Locanto, Kapaza, Koopjeskrant en 2dehands. Bestellen kan enkel via email naar events@als.be met een vermelding van de keuze (plant, snijbloem of de set), het gewenste aantal, naam, emailadres, telefoonnummer en huisadres. De bloemen zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt en moeten worden opgehaald bij Flowerworld te Sint-Truiden op zaterdag 4 en zondag 5 juli. Enkel de eerste betaalde bestellingen zijn geldig. Alle details over deze actie op https://www.facebook.com/ALSLiga.

Wat is ALS?

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) is een progressieve neuromusculaire aandoening of een zenuw-spierziekte die leidt tot het onvoldoende of niet functioneren van de spieren. Dat komt doordat de motorische zenuwcellen in het ruggenmerg en de hersenstam afsterven. Hierdoor komen de signalen vanuit de hersenen niet meer aan bij de spieren. Patiënten takelen steeds verder af, totdat ze niet meer kunnen ademen, slikken, spreken en bewegen. De gemiddelde levensverwachting van een ALS-patiënt is slechts 3 tot 5 jaar. In België zijn continue 1.000 patiënten.

Wat doet de ALS Liga?

De ALS Liga, een door de overheid niet-gesubsidieerd patiëntenvereniging, behartigt de belangen van ALS-patiënten door zorg op maat aan te bieden. Dit omvat zowel psychosociale ondersteuning  als het gratis aanbieden van hulpmiddelen voor communicatie en mobiliteit. De ALS Liga stimuleert wetenschappelijk onderzoek door fondsen te werven in het kader van A cure for ALS. Ten slotte komt de liga op bij de overheid en diverse instanties voor de belangen van de patiënten en sensibiliseert ze de publieke opinie. De liga pakte zondag 21 juni in primetime uit met de campagne Connection Lost op VTM, 2BE, Vitaya en RTL.

Meer informatie:

Evy Reviers, CEO ALS Liga: 0495/44.67.82 en ALS.be

Share