The Eye Tribe lanceert consumentenversie: de Eye Tribe Tracker PRO

← ga terug naar Recente technologische ontwikkelingen

10-03-2016

The Eye Tribe lanceert consumentenversie van 's werelds meest betaalbare oognavigatieapparaat, de Eye Tribe Tracker PRO

De bekroonde oognavigatie-innovator, The Eye Tribe, lanceert 's werelds meest betaalbare oognavigatieoplossing voor de consumentenmarkt en wint de Honoree-status in Tech voor een Better World Category op de CES 2016

KOPENHAGEN, DENEMARKEN en PALO ALTO, CA - The Eye Tribe, winnaar van een CES Innovation Award 2016 en een toonaangevende vernieuwer op het vlak van oognavigatiesoftware-oplossingen, kondigde vandaag aan dat ze de consumentenversie lanceert van 's werelds meest betaalbare oognavigatieapparaat. De Eye Tribe Tracker PRO zal meerdere platformen ondersteunen en de Windows-versie kan vanaf heden vooraf worden besteld. Hij kost slechts 199 dollar en is daarmee 's werelds meest betaalbare oognavigatieoplossing voor consumenten. Met dit toestel stelt The Eye Tribe iedereen in de gelegenheid betaalbare oognavigatie te gebruiken voor tal van commerciële doeleinden. The Eye Tribe laat bovendien OEM's toe de technologie te integreren in consumententechnologie, zoals VR-headsets, laptops en mobiele toestellen.

Tijdens de CES in Las Vegas, van 6 tot 9 januari, demonstreerde The Eye Tribe zijn nieuwe oognavigatiesoftware met compensatie voor hoofdbewegingen, zodat grote accuraatheid mogelijk is terwijl het hoofd vrij kan bewegen. In combinatie met frame rates tot 75 Hz zet The Eye Tribe Tracker PRO totaal nieuwe, superieure lijnen uit voor betaalbare oognavigatiesystemen. De Eye Tribe Tracker PRO wordt geleverd met de bekende Eye Tribe SDK, die in het gebruik voordelen biedt zoals controle van het apparaat zonder aanrakingen, gemakkelijk scrollen en navigeren, ooggeactiveerde authenticatie, opwindende spelervaringen en oogpatroonanalyses dankzij de cloud-based tool EyeProof van The Eye Tribe.

"Twee jaar geleden lanceerden we 's werelds eerste betaalbare oognavigator voor ontwikkelaars en we verdeelden intussen al meer dan 10.000 Development Kits wereldwijd. We hebben erg veel bijgeleerd en zijn nu klaar om een professionele versie van onze oognavigatiesoftware te leveren aan zowel de professionele markt als aan de consument. Ons oognavigatiesysteem is met andere woorden klaar voor massaconsumptie", zegt Sune Alstrup Johansen, CEO van The Eye Tribe.

Tijdens CES Unveiled sleepte de professionele oognavigator van The Eye Tribe, die 199 dollar kost, de Honoree-status in Tech voor een Better World Category in de wacht. De Eye Tribe Tracker PRO is 's werelds eerste echt betaalbare oognavigatieoplossing voor mensen met een beperking. Om de mijlpaal van de 10.000 SDK's te vieren, zal hij op de markt worden gebracht met een speciale versie voor mensen met een beperking en vergezeld gaan van Optikey, een gratis opensource-on-screenkeyboard dat deze mensen een stem geeft en de mogelijkheid biedt te 'praten' met hun familieleden en te communiceren met hun omgeving door alleen hun ogen te gebruiken.

"Samen met Optikey bieden we mensen met een beperking nu 's werelds eerste echt betaalbare oognavigatieoplossing aan, die 100 keer goedkoper is dan de meeste huidige ondersteunende oognavigatietechnologie. De Eye Tribe Tracker PRO heeft het potentieel om voor een revolutie te zorgen in een volledige industrietak en de levenskwaliteit te verbeteren van duizenden mensen die op dit moment op geen enkele wijze kunnen communiceren", legt Sune Alstrup Johansen uit.

De technologie van de Eye Tribe Tracker PRO is ontworpen voor laag verbruik, lage kosten van de componenten en eenvoudige hardware-integratie in bijvoorbeeld laptops, tablets, smartphones, VR-headsets, tv's en auto's. Hij biedt een waaier van implementaties en customizatingopties om te voldoen aan het hardwaregamma van fabrikanten en verschillende gebruiksgevallen. Hij helpt ook OEM's die nieuwe producten voor massaconsumptie willen lanceren, waaronder robuusteoognavigatiefuncties voor betaalbare prijzen. OEM-klanten kunnen zich een earlyaccess-Evaluation Kit aanschaffen om prototypes te creëren of initieel integratiewerk te verrichten.

Voor meer informatie over de ondersteunde apparaten en over aankoop, klik op www.theeyetribe.com.

 

Vertaling: Bart De Becker

Bron: Marketwired

 

19-02-2015

Tegen het eind van het jaar zou u enkel met de ogen Fruit Ninja op uw smartphones kunnen spelen

Door Maya Kamath 

Toepassing van de oogbewegingsdetectietechniek Eye Tribe in smartphones in 2015

Wat zou u ervan denken om een spelletje Fruit Ninja of Candy Crush te spelen enkel met uw ogen en uw smartphone zonder gebruik te maken van uw handen ? Indien alles verloopt volgens de plannen van Eye Tribe en indien de nieuwe smartphones hun aan geringe prijs verkrijgbare oogbewegingsdetectietechniek integreren, zal dit tot de mogelijkheden behoren dit jaar.

De Deense vennootschap Eye Tribe legt zich toe op het integreren van de oogbewegingstechnologie in smartphones. Tegen eind 2015 zou u spelletjes op uw smartphone kunnen spelen met uw ogen, door met uw oogleden te knipperen of uw pupillen te bewegen.

Eye Tribe werd in 2011 opgericht door vier vrienden, Sune Alstrup Johansen (PDG), Javier San Agustin, Martin Tall en Henrik Skovsgaard die erop uit waren om een “oogbewegingsdetectie-techniek” aan een betaalbare prijs te creëren.

Johansen werkte samen met Bjorn die aan ALS leed (amyotrofische laterale sclerose: een progressieve neurodegeneratieve aandoening. Een persoon die aan ALS lijdt kan niet bewegen, noch praten, eten of ademen vermits zijn spieren niet werken en communiceren gaat enkel met de ogen) en dit spoorde hen ertoe aan om zich te wijden aan de technologie van de oogbewegingsdetectie.

De door Eye Tribe ontwikkelde technologie is veel goedkoper dan de oogbewegingsdetectoren die hoofdzakelijk aangewend worden in het domein van de research en die de analytica en de kostprijs tot $10000.00 kunnen opdrijven. De Eye Tribe detector is verkrijgbaar voor slechts $99.00 en dus perfect haalbaar voor de gewone gebruiker.

Eye Tribe had de productie van dergelijke detectoren gestart voor gehandicapten; thans neemt de firma uitbreiding door het systeem op grotere schaal te fabriceren. De vennootschap ontving een subsidie van $2,3 miljoen van de Amerikaanse regering, evenals een subsidie van $1 miljoen afkomstig van private Europese investeerders.

Eye Tribe fabriceert het meest compacte oogbewegingsdetectiesysteem ter wereld en heeft hiermee het record verbroken. De detector is gemakkelijk te vervoeren gezien hij geen externe voeding vereist en kan worden aangesloten op smartphones, computers en tablets waarbij de gebruiker deze systemen enkel met de ogen kan bedienen.

De Eye Tribe detector werkt volgens het principe van het geperfectioneerde centrale algoritme ontwikkeld door de vermaarde Spaanse mathematicus Javier San Agustine. De detector gebruikt een camera en infrarode hoge resolutie LED’s als invoerapparaat. De camera vangt de pupilbewegingen van de gebruiker op en reproduceert de beelden die vervolgens via de intelligente algoritmische software worden verzonden, waardoor het systeem de plaats kan onderscheiden waarop de pupillen zich richten. Volgens Johansen zal de detector zijn nut bewijzen bij de dagelijkse activiteiten vermits de gebruiker enkel met oogbewegingen zijn werk kan verrichten.

De Eye Tribe detector zou in de nieuwe modellen van smartphones van 2015 kunnen worden ingeplant en Sony zal voorzeker niet achterblijven. De implementatie van deze apparatuur zal meer kopers aantrekken, waaronder de jongere generatie. Een voorstelling georganiseerd door Eye Tribe om het Lego-model van het systeem na te gaan, heeft uitgewezen dat de apparatuur gebruiksvriendelijk was voor de jonge generatie. De oudere generatie had echter een demonstratie nodig alvorens de detector in gebruik te nemen.

Sommige smartphones zijn reeds voorzien van infraroodcamera’s. Een gsm met een Eye Tracking detector zou desondanks een innoverende vooruitgang zijn. Enkel door oogbesturing zou iemand games kunnen spelen. Verscheidene andere innoverende manieren om de oogdetector te gebruiken zouden zich aanbieden. Zo zou iemand gitaar kunnen spelen en tegelijkertijd zonder onderbreking doorheen het scherm kunnen scrollen. Talrijke andere ideeën staan ons nog te wachten.

Over het geheel genomen zal 2015 het ontdekkingsjaar zijn van intelligente gsm’s en van de opkomst van een nieuw gamma van computers, laptops en tablets met geïntegreerde Eye Tribe oogbewegingsdetector aan schappelijke prijzen, evenals een andere manier inluiden om dit systeem aan te wenden vermits men zich enkel zal moeten concentreren op de vereiste applicatie zonder de vingers te gebruiken.

 

Vertaling: Brigitte Vanden Cruyce

Bron: TechWorm

Share