Toponderzoekers vervoegen Biogen Idec om ontdekking van medicijnen voor neurodegeneratieve ziekten vooruit te helpen

23-10-2014

Christopher Henderson en Richard Ransohoff zullen de inspanningen van het bedrijf op het vlak van het onderzoek en de ontwikkeling in de neurologie leiden en versterken -

CAMBRIDGE, Mass. -- Biogen Idec kondigde vandaag aan dat twee toonaangevende neurowetenschappers het bedrijf vervoegen om het onderzoek naar neurodegeneratieve ziekten vooruit te helpen. Christopher Henderson, Ph.D., wordt vice president neurologie. Richard Ransohoff, M.D., wordt senior research fellow, neuro-immunologie. De komst van deze toponderzoekers versterkt Biogen Idec’s onderzoeksteam.

"We komen samen enkele van de helderste geesten in het onderzoek naar nieuwe manieren van kijken verwoestende neurologische ziekten maken waar er weinig of geen, effectieve therapieën. Chris en Richard zal helpen versnellen van onze inspanningen om innovatieve nieuwe geneesmiddelen aan patiënten die ze hard nodig hebben."

Biogen Idec doet uitgebreide onderzoeksinspanningen die gericht zijn op neurodegeneratieve en neuro-immune ziekten, zoals de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson, Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) en multiple sclerose (MS). Drs. Henderson en Ransohoff zullen samenwerken binnen de onderzoeks- en ontwikkelingsorganisatie van Biogen Idec om nieuwe kandidaat producten te vinden en de ontwikkeling ervan te versnellen. Beiden rapporteren rechtstreeks aan Spyros Artavanis-Tsakonas, Ph.D., senior vice president en hoofd van de wetenschappelijke afdelingen van Biogen Idec.

"Transformatieve geneesmiddelen zijn het resultaat van transformatieve wetenschap," zei Dr. Artavanis-Tsakonas. "We brengen enkele van de meest brilliante geesten in het onderzoek samen om op een nieuwe manier naar verwoestende neurologische ziekten te kijken waar er weinig of geen effectieve therapie voor bestaat. Chris en Richard zullen ons helpen om onze inspanningen te versnellen voor innovatieve nieuwe geneesmiddelen voor patiënten die ze hard nodig hebben." 

 

Vertalingen: ALS Liga: Anne

Bron: Biogen Idec

Share