Vanaf 1 december 2019 voor onbepaalde tijd uit stock

10-03-2020

Door een stockbreuk is Rilutek (Sanofi-Aventis) in België momenteel niet verkrijgbaar. De afgelopen weken kregen we berichten dat ook Teglutik (Effik) – dat dezelfde actieve component (riluzole) bevat maar onder vloeibare vorm - schaars werd. Er is nu goed nieuws: vanaf midden maart zou Teglutik opnieuw voldoende voorradig zijn.

Een veelzijdige applicatie
Patiënten kunnen in de applicatie FarmaStatus opzoeken of hun geneesmiddel beschikbaar is en kunnen zich registreren om per e-mail op de hoogte te blijven over de onbeschikbaarheid van een specifiek geneesmiddel. De applicatie geeft ook informatie over de reden van de onbeschikbaarheid en de impact ervan. Voor kritieke onbeschikbaarheden worden er ook extra aanbevelingen gegeven zoals alternatieven of prioritaire indicaties.

Vergunninghouders en parallel invoerders zijn verplicht wijzigingen over de beschikbaarheid van geneesmiddelen te melden. Dat kan nu heel eenvoudig via de applicatie. De vergunninghouder kan ook klachten of vragen van een apotheker of groothandelaar-verdeler opvolgen, beantwoorden en wanneer nodig actie ondernemen.

Het FAGG zorgt met deze applicatie voor een gestroomlijnde communicatie tussen de overheid en alle betrokkenen.

Share