Wat is er nieuw in de behandeling van ALS?

28-08-2014

Vermits amyotrofische laterale sclerose (ALS) via de ijsemmer uitdaging de sociale media stormachtig inneemt, heeft Expert Opinion toekomstige therapeutische opties geanalyseerd voor de aanpak en behandeling van deze neurodegeneratieve ziekte.

Vrije radicalen zijn prominent aanwezig bij de pathogenese van ALS, door beschadiging van neuronen en de oxidatieve stress die ze veroorzaken. Expert Opinion on Drug Discovery publiceerde onlangs een paper over de ontdekking en ontwikkeling van nieuwe potentiële antioxidant middelen voor de behandeling van neurodegeneratieve ziekten. Dergelijke stoffen zouden vrije radicalen neutraliseren om oxidatieve stress te voorkomen. De auteurs bespreken de beperkingen van de momenteel onderzochte antioxidanten en kijken uit naar verder onderzoek nodig voor het ontwikkelen van veilige en effectieve middelen voor de toekomst.

Expert Opinion on Investigational Drugs heeft de ontwikkeling van behandelingen voor Amyotrofische laterale sclerose via intracerebroventricular of intrathecale levering gereviewed. Een beperking van de huidige therapie ontwikkeling is de moeilijkheid om medicijnen doelgericht naar de hersenen sturen. Deze paper onderzoekt de haalbaarheid van de levering van medicijnen rechtstreeks in de hersenen ventrikels of subarachnoïdale ruimte, om zo de bloed – hersenbarrière te omzeilen.

Het vakblad heeft tevens recent geplande, lopende en onlangs afgesloten experimentele proeven in amyotrofische laterale sclerose, bestudeerd met inbegrip van de evolutie van de stamcel studies. Expert Opinion on Pharmacotherapy heeft ook betrekking tot nieuwe therapie opties voor Amyotrofische laterale sclerose, waar genetische invloeden van de ziekte in overweging genomen worden.

Tenslotte, in een gratis publicatie van een review in Expert Opinion on Orphan Drugs worden nieuwe targets voor medicijnen in ALS besproken. De auteurs raden aan structuur-bepaalde drug design te combineren met ziekte-relevante fenotypische screening om nieuwe targets te identificeren.

 

Vertaling: ALS Liga: Anne

Bron: Informa Healthcare

Share