Answer ALS en Avanade-harnastechnologie gaan het grootste ALS-onderzoeksprogramma in een stroomversnelling brengen

02-01-2020

Medische onderzoekscentra, technologieondernemingen en 1.000 ALS-patiënten slaan de handen in elkaar voor een wereldwijde zoektocht naar nieuwe behandelingsprotocollen

(ingekorte versie)

Seattle - Het Answer ALS-onderzoeksprogramma, een consortium van medische onderzoekscentra, technologieondernemingen zoals Avanade, en 1.000 ALS-patiënten, heeft de eerste fase afgerond van de ontwikkeling van een enorme technologie-infrastructuur die tot een doorbraak zou kunnen leiden in de strijd tegen ALS. Het project zal medische onderzoekers in de hele wereld de mogelijkheid bieden om veilig samen te werken in hun zoektocht naar de oorzaken van ALS en om nieuwe behandelingsprotocollen te ontwikkelen.

Het Answer ALS-onderzoek, dat wordt gecoördineerd en gestuurd door Johns Hopkins en het Robert Packard Center for ALS Research, vormt het grootste onderzoeksinitiatief ooit voor ALS. Het doel ervan is te komen tot ongekende niveaus van biologische analyse door samen te werken met technologieondernemingen die de grenzen willen verleggen van cloud computing, artificiële intelligentie (AI) en machinaal leren in hun wereldwijde zoektocht naar antwoorden op en behandelingen voor ALS.

Aan de grondslag van Answer ALS liggen een open samenwerking en onvoorstelbare hoeveelheden gegevens. De organisatie werkte samen met Avanade en andere technologiepartners aan de uitbouw van een extensieve, op een cloud gebaseerde onderzoeksinfrastructuur die niet alleen veilig triljoenen gegevens aankan, maar ook is ontworpen om AI, machinaal leren en bijkomende gegevens te verwerken naarmate het project evolueert. Dit zal Answer ALS in staat stellen om zijn voordeel te doen met opkomende technologieën naarmate het werk vordert. Een cruciaal onderdeel van de infrastructuur is een data query-machine die werd ontwikkeld door Avanade als onderdeel van zijn initiatief Technology for Social Good, dat onderzoekers de mogelijkheid biedt een gecompliceerde onderzoeksquery uit te voeren en daarop een antwoord te krijgen binnen enkele uren, in plaats van dagen of weken.

"Momenteel kunnen we de celfunctie als nooit tevoren bevragen", zegt Emily Baxi, Ph.D., uitvoerend directeur van het Robert Packard Center for ALS Research. "Answer ALS-onderzoekers bouwen in wezen duizenden patiëntprofielen op , die stukje bij beetje worden geconstrueerd uit meerdere gegevensbronnen. Met behulp van krachtige instrumenten als AI en machinaal leren om deze profielen te integreren en te analyseren, hopen we dat Answer ALS een basis kan leggen voor het blootleggen van subgroepen van ALS-patiënten en voor het identificeren van de meest effectieve behandelingsstrategieën voor elk van hen."

"Het doel van Avanade is een daadwerkelijke menselijke impact te hebben", zegt Avanade-CEO Pam Maynard. "En er is geen betere manier om dit te doen dan door Answer ALS te helpen bij zijn zoektocht naar behandelingen of zelfs een genezing voor ALS. Onze Avanade-ploeg is opgetogen en vereerd dat ze kan samenwerken met deze inspirerende groep medische onderzoekers, technologiepartners en deelnemende patiënten."

"Als we echt een impact willen hebben op schijnbaar ongeneeslijke ziektes als ALS, Parkinson, Alzheimer en tientallen andere aandoeningen, vormen grootschalige, gecoördineerde en collaboratieve inspanningen, ondersteund door technologie, de beste manier om snel vooruitgang te boeken", zegt voormalig NFL-speler Steve Gleason, die zelf ALS-patiënt is en die nu Team Gleason leidt, een stichting die een sleutelrol speelde bij de vorming van Answer ALS. "We hebben nog geen antwoord op ALS, maar we zijn er dichter bij dan ooit tevoren. En dat is in belangrijke mate te danken aan onze samenwerking met technologiepartners als Avanade."

 

Vertaling: Bart De Becker

Bron: PR Newswire

Share