ALS-patiënt Erwin, bekend van de controversiële zwembadspot, is overleden naast zijn eigen zwembad.

← ga terug naar Persberichten

Erwin Coppejans verliest de strijd tegen ALS.
Erwin Coppejans (46), ALS-patiënt en de acteur uit de controversiële videoboodschap van ALS Liga: ‘Het Zwembad’, is thuis overleden naast zijn eigen zwembad.
Hij is de echtgenoot van Heidi en vader van twee dochters, Arwen en Luka. Hij is ook de nonkel van ALS-ambassadeur Simon Mignolet. In 2007 werd bij hem de diagnose vastgesteld, sindsdien zette hij talloze acties op om de strijd tegen ALS te steunen en nam hij telkens deel aan de contactweekends van ALS Liga België. Erwin overleed op de vooravond van het laatste contactweekend van dit jaar, dat gehouden werd tijdens het eerste weekend van september.
N.v.d.r.: Naast Erwin verliezen we bij de ALS Liga te veel jonge mensen aan deze ziekte.

De zenuw-spierziekte ALS & ALS Liga
ALS of Amyotrofische Laterale Sclerose is een dodelijke zenuwspierziekte waarbij de motorneuronen afsterven. Je kan ALS best omschrijven als een ziekte die je lichaam volledig lam legt vanaf de nek. Je kan niet meer bewegen, spreken, slikken en ademen & raakt gevangen in je eigen lichaam. De geestelijke en zintuiglijke vermogens blijven intact. Patiënten sterven gemiddeld 33 maanden na de diagnose, zonder hoop op genezing. Wereldwijd lijden meer dan 400.000 mensen aan ALS: ALS treft ongeveer 6 tot 7 mensen op 100.000 en komt overal ter wereld voor. De meeste patiënten krijgen ALS rond hun 60 jaar, maar er zijn ook tieners met ALS. Mannen worden iets frequenter getroffen dan vrouwen. In België lijden continu 1.000 mensen aan ALS. Jaarlijks overlijden er meer dan 200 patiënten en komen er minstens evenveel bij.

ALS Liga België is een niet-gesubsidieerde vzw en tracht de laatste levensjaren van patiënten zo kwalitatief mogelijk te maken, door hen en hun naasten bij te staan op psychosociaal en administratief vlak, hulpmiddelen ter mobiliteit en communicatie uit te lenen, voor hun rechten op te komen bij de overheid, het wetenschappelijk onderzoek te stimuleren en te financieren via het fonds A Cure for ALS en hen van zorg / opvang op maat te voorzien.

PR & Events Officer: persdienst@ALS.be

Voor meer informatie
Evy Reviers, CEO : +32 (0) 495 44 67 82
 

Share