CNM-Au8 vertoont voordelen qua overlevingsduur in het HEALEY-onderzoek: nieuwe toplijnresultaten

10-10-2022

Toch haalt deze therapie van Clene de onderzoeksdoeleinden niet en vertraagt de functieafname niet.

Een behandeling met een dosis van 30 mg CNL-Au8 verlaagde significant het overlijdensrisico, en het overlijdensrisico en permanente geassisteerde ventilatie, met meer dan 90% bij mensen met ALS. Dat blijkt uit nieuwe toplijngegevens van het CNM-Au8-onderdeel van het HEALEY ALS-platformonderzoek.

De onderzoekbehandeling van Clene Nanomedicine zorgde echter niet voor een significante vertraging van de functionele en respiratoire afnames en haalde aldus het primaire eindpunt noch de belangrijkste secundaire eindpunten van het onderzoek.

Deze bevindingen stroken grotendeels met de resultaten van het RESCUE-ALS fase 2-onderzoek (NCT04098406) en de lopende open-label extensiestudie daarvan (NCT05299658). Ook deze studies voldeden niet aan deze hoofddoelen, maar verlaagden wel het overlijdensrisico met zowat 70% bij mensen met ALS.

“We zijn erg opgetogen dat er sprake is van een overlevingsvoordeel bij een brede populatie van mensen die al zowat drie jaar met ALS leven”, zegt Robert Glanzman, MD, Chief Medical Officer van Clene, in een persbericht van de onderneming. Hij voegt hieraan toe dat “dit de tweede fase 2-studie is die een overlevingsvoordeel vertoont na een behandeling met CNM-Au8.”

Vertaling: Bart De Becker

Bron: ALS News Today
 

Share