Het Healey & AMG Center for ALS kondigt een nieuw geneesmiddelenregime aan om DNL343 te testen in het raam van het HEALEY ALS Platform Trial

02-01-2023

Aan het HEALEY ALS Platform Trial wordt een nieuw experimenteel geneesmiddel toegevoegd, DNL343. Dit betekent een nieuwe stap voorwaarts in de zoektocht naar nieuwe behandelingen tegen ALS.

Het HEALEY Platform wordt geleid door het Sean M. Healey & AMG Center for ALS, dat verbonden is aan het Massachusetts General Hospital, en gebeurt in samenwerking met het Northeast ALS Consortium (NEALS). Het onderzoekt en evalueert meerdere experimentele geneesmiddelen tegelijkertijd, om zo sneller nieuwe ALS-therapieën te kunnen ontwikkelen. De deelnemende kandidaat-geneesmiddelen worden geselecteerd door een groep wetenschappelijke ALS-experten en leden van het Healey & AMG Center Science Advisory Committee.

DNL343 kiest eIF2B als doelwit. Dat is een cruciale regulator van de geïntegreerde stressrespons (ISR). In neuronen die worden blootgesteld aan cellulaire stressfactoren herstelt de remming van de ISR door DNL343 de eiwitsynthese en lost vooraf aangemaakt TDP-43 dat stressgranulen bevat op. Dit effect van DNL343 is van klinisch belang omdat TDP-43 dat stressgranulen bevat vermoedelijk leidt tot TDP-43-inclusies, een typisch kenmerk van de ALS-pathologie. DNL343 wordt ontwikkeld door Denali Therapeutics, een publieke biotechnologische onderneming uit South San Francisco, CA, en werd nog nergens goedgekeurd voor gebruik. Het Healey & AMG Center for ALS aan het Mass General en Denali Therapeutics ondertekenden recent nog een samenwerkingsovereenkomst om een onderzoek naar DNL343 te ontwerpen in het raam van het HEALEY ALS Platform Trial.

“Het is opwindend DNL343 te kunnen testen als onderdeel van het HEALEY ALS Platform Trial,” zegt Merit Cudkowicz, MD, MSc, hoofdonderzoeker en sponsor van het HEALEY ALS Platform Trial, directeur van het Sean M. Healey & AMG Center for ALS, hoofd van het departement Neurologie aan MGH, en de Julieanne Dorn Professor Neurologie aan de Harvard Medical School. “Het geneesmiddel werd op stevige wetenschappelijke basis geselecteerd door een comité van experten. Door een nieuw geneesmiddel toe te voegen aan het platform, dragen we alweer een steentje bij aan de zoektocht naar effectievere behandelingen tegen ALS.”

“Het HEALEY ALS Platform Trial is een grootschalig samenwerkingsverband dat mogelijk wordt gemaakt dankzij de bijdragen van patiënten en families, sites voor klinisch onderzoek, partners uit de industrie, onderzoekmedewerkers en fondsen van het Healey & AMG Center, Tackle ALS, The ALS Association, ALS Finding A Cure, ALS One, Muscular Dystrophy Association, I AM ALS, en Tambourine,” aldus Sabrina Paganoni, MD, PhD, mede-hoofdonderzoekster, arts die verbonden is aan het Healey & AMG Center, en geassocieerd professor PM&R aan de Harvard Medical School. “Het onderzoek test niet alleen meerdere experimentele geneesmiddelen. Het levert ook een weelde aan gegevens, stalen en instrumenten op om ALS beter te doorgronden en om het gebied van het klinisch ALS-onderzoek verder uit te breiden.”

Het platform trial onderzoekt ook nog andere experimentele geneesmiddelen. Zo loopt er onderzoek naar pridopidine, een oraal toegediende, zeer selectieve Sigma-1 receptor- (S1R) agonist; en trehalose, een disaccharide met laag moleculair gewicht die een impact heeft op autofagie en lysosomale trajecten. De komende maanden zullen nog andere experimentele geneesmiddelen worden toegevoegd.
 

 

Vertaling: Bart De Becker
Bron: persbericht Massachusetts General Hospital
 

Share