Verslag van het SOS ALS Galadiner & concert

Welkomstwoord en verslag van 9 oktober:

Ik heet u allen van harte welkom. In het bijzonder wil ik onze sponsors verwelkomen, groot en klein, die in deze economisch moeilijke tijden toch hun groot hart hebben getoond. Het is ook een grote eer om enkele politieke kopstukken te mogen begroeten. Het werk van de ALS Liga verloopt vaak in de schaduw, maar blijft blijkbaar niet onopgemerkt. Aan de professoren en onderzoekers in wie wij onze hoop stellen om het gevecht tegen ALS te winnen, de vertegenwoordigers van de Internationale ALS Alliantie, alle sympathisanten, collega’s, vrienden en familieleden van mensen met ALS; een dikke merci voor jullie steun. Een speciale dank gaat uit naar de aanwezige ALS patiënten, onze PALS. De ALS Liga vecht samen met jullie als leeuwen, jullie lot blijft onze voornaamste motivatie.

En dan natuurlijk zijn er de vele vrijwilligers en de peter en meters van dit benefiet. Jullie hebben een jaar lang hard gewerkt om van deze avond iets unieks te maken. Jullie inzet is bewonderenswaardig en werkt aanstekelijk. In alle eerlijkheid, ik ben diep onder de indruk. Hartelijk dank daarvoor en voor alles wat we samen nog zullen realiseren in de toekomst.

Ik wens u een aangename avond toe:

Danny Reviers

18:00:

De deuren van de receptiehal staan wijd open. Een rode loper, bubbels, lekkere apero hapjes!

De ALS Liga en de talrijk aanwezige vrijwilligers zijn er klaar voor: het feest kan beginnen! Aan de ingang van de Brabanthal worden 710 ALS sympathysanten verwelkomd door "De Sloebers", een muzikale band die zich hiervoor vrijwillig engageerde.

Drukte in de inkomhal. Tafelnummers worden toegewezen, armbandjes uitgedeeld aan de deelnemers van het galadiner.

Onder de genodigden, prominenten zoals Herman Van Rompuy, Louis Tobback, tal van politici, ALS ambassadeurs en nog vele andere vooraanstaande en bekende personaliteiten.

19:00:

Deuren naar de gala- en concertzaal gaan open. Iedereen neemt plaats aan zijn respectievelijke tafel.

Ook een aantal ALS patiënten in rolstoel neemt deel aan de festiviteiten. Prachtig opgestelde zaal. Indrukwekkend! Tafels feestelijk gedekt voor 710 personen, opgesteld in U-vorm. De zaal was dan ook om "U" tegen te zeggen nadat heel wat ALS vrijwilligers zich hadden ingezet om tot dit resultaat te komen.

Marc Pinte, één van de aanwezige ALS ambassadeurs, neemt als eerste het woord en bedankt iedereen voor zijn aanwezigheid, legt bondig uit wat de aanleiding en het doel was van de "Week van ALS" en hoe alles in zijn werk is gegaan. En vooraleer iedereen een smakelijk diner en gezellige avond toe te wensen, roept hij Piet Huysentruyt erbij.

Piet legt uit aan het publiek hoe bij bij de ALS Liga is terechtgekomen. Piet maakte van deze gelegenheid gebruik om bovenop een reeds eerder overhandigde cheque van 50.000 euro, nog een extra cheque van 25.000 euro aan de ALS Liga te schenken. Hij heeft het dan ook even over zijn boek "Piet Puur" gehad waarvan de opbrengst integraal naar de ALS Liga gaat. Aan de aanwezige ALS patiënten werd de mogelijkheid geboden om hun galadiner in gepureerde vorm opgediend te krijgen.

Daarna neemt Marc Pinte opnieuw het woord en kondigt aan dat er een tombola zal gehouden worden met als hoofdprijs een diamant twv 2.500 euro, geschonken door de Antwerpse diamantair Rosy Blue.

Leah Thijs, ALS ambassadrice, draagt deze diamant om haar hals en gaat langs de tafels om deze diament te showen.

Marc Pinte roept op om massaal tombolalotjes te kopen (10 euro/lotje) voor het goede doel. ALS-ambassadeurs Vuile Mong en David Davidse staken een handje toe. Spijtig dat Marleen Merckx niet op de afspraak kon zijn. Zij droeg wel een groot steentje bij in de voorbereidingen.

De andere tombolaprijzen (en niet van de minste) staan voor het podium in het het midden van de U-vormige zaal tentoongesteld.

De kelners van Carpe Diem begeven zich nu in de zaal om de door Piet Huysentruyt samengestelde diner op te dienen.

Tussen de verschillende gerechten werden de tombolalotjes verkocht door charmante dames en dat heeft goed opgebracht, nl. 14.500 euro.

Na het hoofdgerecht was dan het moment van de tombolatrekking aangebroken. De winnaars werden met fantastische prijzen, geschonken door diverse sponsors, verrast. Bij de uitreiking van de prijzen waren Danny, Mia en Evy aanwezig en werd er door Marc Pinte nogmaals op gewezen dat het dankzij hun inzet en gedrevenheid is dat de ALS Liga groeide tot wat het nu is. Zij mogen terecht fier zijn op de werking van de ALS Liga die hoofdzakelijk berust op vrijwilligerswerk.

Een superlekker dessert betekende het einde van het diner maar ook het begin van het concert.

22:00:

Een 300-tal muziekfans vervoegt de concertzaal.

Clouseau zorgde voor de opening van het concert, daarna kwam Leki aan de beurt en tot slot Kate Ryan eveneens ALS ambassadrice.

00:00:

Rond middernacht begon de party voor diegenen die er nog niet genoeg van hadden.

Bekende DJ's zoals Buscemi, Peter Van De Veire en Peter Verhulst zorgden voor de nodige "ambiance" in de zaal.

Omstreeks 03:30 liep het feest op zijn eind en keerden de laatste feestgangers huiswaarts.

Het was een geslaagd evenement, voor elk wat wils.

Misschien wel voor herhaling vatbaar, zodat ALS de kans niet krijgt om in de vergeethoek te geraken.

Dat was tenslotte toch ons opzet! Alle foto’s en video’s zijn te bekijken via de website (voorbije activiteiten).

 

Verslag: Francine, Willy & Dirk

Share