Belangrijk nieuw onderzoek in het gebruik van Immunocal® is veelbelovend in de behandeling van Amyotrofische Laterale Sclerose

29-07-2011

MONTREAL

/PRNewswire/

Immunotec Inc. kondigt aan dat de resultaten van onderzoek in het gebruik van Immunocal® bij muizen door Daniel Linseman, Hoofdonderzoeker, PhD en zijn team op de Universiteit van Denver, Colorado veelbelovend zijn in het vertragen van Amyotrofische Laterale Sclerose. Onderzoekers bestudeerden bij muizen het gen dat verantwoordelijk is voor bepaalde vormen van de ziekte, algemeen bekend als ALS, een progressieve neurodegeneratieve ziekte dat de zenuwcellen in de hersenen en het ruggenmerg aantast. De resultaten toonden voor de eerste maal aan dat het toevoegen van Immunocal doeltreffend kan zijn in het in stand houden van de bloed glutathione niveaus, wat tekenend vermindert bij aangetaste muizen. Immunocal, een geïsoleerd melkproteïne is Immunotecs vlagschip product.

Dr. Linseman is enthousiast over de resultaten van de studie: ”Verder onderzoek is essentieel om meer te leren over de manier om de endogene GHS niveaus te verhogen, via het inbrengen van Immunocal en zijn nut bij ALS.” Immunotec’s Voorzitter, Stuart Macmillan, bewierookt ook het veelbelovend resultaat van het onderzoek. “Jaar na jaar blijft Immunotec samenwerken met de meest vooraanstaande onderzoekers en wetenschappers om de levenskwaliteit van individuen rond de wereld te verbeteren.”

Immunocal is een gepatenteerd natuurlijk voedingssupplement, waarvan klinisch bewezen is  dat het de lichaamsconcentratie van glutathion, voor het behoud van een sterk immuunsysteem, doet stijgen en behouden. Onafhankelijke onderzoeksinitiatieven en voorafgaande resultaten zijn zeer bemoedigend en we kijken uit naar toekomstige opportuniteiten om samen te werken in preklinische en klinische ontwikkelingen,” zegt Immonotec’s Vicepresident voor Onderzoek en Ontwikkeling, M. John Moison.

Terwijl ALS een relatief zeldzame ziekte is – in totaal ongeveer 33.000 Amerikanen en Canadezen zijn er momenteel door getroffen - is ze toch fataal, 80 % van de mensen met ALS  sterven binnen vijf jaar na het stellen van de diagnose. Zelfs in een beginnend stadium, heeft de ziekte een zeer moeilijke evolutie, die het moeilijk maakt te ademen en te slikken. Vooral in de Verenigde Staten, kunnen de kosten voor medische verzorging zeer significant zijn, vooral in de laatste stadia.

Erika Ross, lid van het onderzoeksteam, stelde de belangrijkste punten van deze studie in een poster voor, gedurende het recente Keystone Symposium over Neurodegeneratieve ziektes in Taos, NewMexico, ”Een niet gedenatureerd wei proteïne supplement (Immunocal®) beschermt neuronen tegen mitochondreale oxidatieve stress en stelt het begin van de ziekte in het mutant muismodel SOD1 van ALS uit” De algemene bevindingen dat Immunocal beduidend cellen beschermt tegen oxidatieve stress door glutathione synthesis. De volledige poster kan u bekijken op www.immunotec.com.

Vertaling: Ghislain D'amour

Bron: ALS Independence

Share