Decoopman naar de gevangenis?

28-04-2011

Borstendokter Decoopman naar de gevangenis?

Plastisch chirurg Bart Decoopman moest dinsdag één en ander gaan uitleggen voor de rechter in Brugge. Tussen 2005 en 2006 bood hij stamceltherapie aan in zijn privékliniek. Bart beweert dat hij enkel een ruimte ter beschikking stelde van een andere arts en dat hij van niks wist, maar de procureur gelooft dat niet. De man die ook de boezem van Debby Pfaff verfraaide, riskeert nu celstraf en schorsing.<//span>
Het parket van Brugge startte in 2006 een onderzoek rond de stamceltherapie die door het Nederlandse Cells4Health werd aangeboden. De aanleiding was een artikel dat verscheen over de bedrieglijke praktijken van dit bedrijf, dat in de Cosmipolis-kliniek van Decoopman ‘ruimte huurde’. Omdat stamceltherapie nog nieuw is, mag deze in ons land enkel uitgevoerd worden door de universitaire ziekenhuizen van Leuven en Gent. Bij Cells4Health trok men zich daar echter niks van aan en in 2005 en 2006 rekenden zij verlamde patiënten maar liefst 15.000 euro aan voor een zogenaamde behandeling. 

Cells4Health deed een beroep op een Azerbeidjaanse arts die tewerkgesteld was in de kliniek van Decoopman. Het parket is er van overtuigd dat de tietendokter wel degelijk wist wat er allemaal gebeurde. Volgens de procureur wilde Decoopman contracten afsluiten met andere artsen en ziekenhuizen toen hij zijn privékliniek begon. Maar dat mislukte, dus stelde hij zich maar tevreden met die Azerbeidzjaan. Dat Decoopman niet wist dat de man er aan stamcellentherapie deed, zou dan ook bullshit zijn. Er zou zelfs af en toe een bordje aan de deur van het lokaal van de Azerbeidzjaan gehangen hebben: ‘hier stamcellentherapie’. Zelf heeft Decoopman trouwens ook beenmergpuncties afgenomen en naar een labo in Engeland verstuurd, wat eveneens illegaal is.

Volgens de advocaat van de tietendokter, meester Blomme, wist zijn cliënt niet wat Cells4Health allemaal uitspookte in zijn kliniek. De dokter zelf is niet bereikbaar voor commentaar.

Ook de Azerbeidjaanse arts moet terechtstaan. Enig probleem: die is onvindbaar nu.

 

Bron: Clint.be

Share