Biogen Idec en Neurimmune kondigen samenwerkingsovereenkomst aan rond drie programma’s voor neurodegeneratieve ziekten, waaronder ALS

24-02-2011

In een gezamenlijk persbericht van 20 december 2010 kondigen het Amerikaanse farma/biotech bedrijf Biogen Idec en het Zwitserse biotech bedrijf Neurimmune een samenwerkingsovereenkomst aan. Biogen Idec verwerft daarbij een subdivisie van Neurimmune en verkrijgt de wereldwijde rechten op drie pre-klinische immunotherapie programma’s. De drie programma’s spitsen zich toe op de ontdekking en ontwikkeling van menselijke antilichamen gericht tegen doelwitten in het centrale zenuwstelsel : alpha-synuclein (ziekte van Parkinson), tau (ziekte van Alzheimer) en TDP-43 (ALS).

Biogen Idec wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van pre-klinische leidende kandidaat moleculen (‘lead candidates’) en het commercialiseren van producten. Neurimmune blijft verantwoordelijk voor bijkomende wetenschappelijke activiteiten met de leidende kandidaten, als ook het ontdekken van reserve kandidaten (‘back-up candidates’).

Biogen Idec breidt hierdoor zijn kennis en pijplijn rond ALS verder uit. In augustus 2010 kondigde het bedrijf ook reeds een samenwerkingsverband aan met Knopp Neurosciences waarbinnen een fase 3 klinische studie met Dexpramipexole (KNS-760704) voor behandeling van patiënten met ALS in de eerste jaarhelft van 2011 is gepland.

 

Vertaling: Dirk De Valck

Bron: www.biogenidec.com

http://www.neurimmune.com/

Share