Google Glass zou ALS-patiënten kunnen helpen

← ga terug naar Recente technologische ontwikkelingen

01-10-2013

Philadelphia

De draagbare computer, Google Glass, dat ophef maakt in de tech wereld, zou wel eens nieuwe mogelijkheden kunnen inhouden voor de ALS-patiënten. Degenen die lijden aan ALS verliezen geleidelijk aan de mogelijkheid om zelfstandig te bewegen.

Gary Beech, 43 jaar oud is momenteel een van de vechters tegen ALS. Hij was een actieve vader, die wee kinderen opvoedde. Maar vijf jaar geleden begon hij zijn vermogen om te stappen en lichaamsdelen te bewegen te verliezen. Beech is een van de believers dat Google Glass hem kan helpen. De associatie van Philadelphia kreeg een paar computers gedurende de testfase, en Alisa Brownlee, de technologie specialiste van de associatie, zei dat de mogelijkheden oneindig zijn. Reeds met een simpele vingerbeweging of stemcommando kan men een bericht verzenden, of een foto nemen of informatie opzoeken. Google Glass kan zelfs ook live video voorzien.

“Dus als ik een smartphone heb, kan ik gemakkelijk een foto nemen van het afstuderen van mijn kind, ‘Face Time’ gebruiken, en de persoon met de Glass computer kan alles meevolgen om het even waar hij is.” Zegt Brownlee “Ze kunnen nu interactief werken, wat voordien niet mogelijk was.” Gary gelooft dat wanneer de technologie van Google Glass volledig op punt staat, het hem en anderen vele mogelijkheden zal bieden.

“Ik ben niet iemand die snel opgeeft, daarom zal ik alles proberen om actief te blijven” zegt hij. Brownlee hoopt dat in de toekomst de ‘Glasses’ ook functioneel zullen zijn ook enkel voor iemands ogen. Het is vaak zo dat ALS-patiënten hun spraakvermogen zowel als de mogelijkheid om armen te bewegen, verliezen.

 

Vertaling: ALS Liga: Karla

Bron: ABC

Share