Spoedprocedure PVB

Vanaf 1 april is er een nieuwe aanvraagprocedure voor het Persoonsvolgend Budget (PVB). Het PVB vervangt het vroegere Persoonlijke-assistentiebudget (PAB). Voorlopig is dit enkel voor personen vanaf 17 jaar. Mensen jonger dan 17 kunnen tijdelijk nog steeds een PAB aanvragen.

Voor ALS-patiënten is er een spoedprocedure, waardoor je niet lang moet wachten voor je een PVB toegewezen krijgt. Je neemt best contact op met een multidisciplinair team of het VAPH-kantoor in je provincie (zie nuttige adressen). Daarnaast maak je best ook zo snel mogelijk een afspraak met je neuroloog om de nodige medische attesten van het VAPH te laten invullen.

Daarnaast willen we je wijzen op MyAssist, een Bijstandsorganisatie opgericht vanuit mensen van de ALS Liga, die je snel met zorg kan helpen vanaf het moment dat je budget toegewezen is.
Zij werken tegen lage kosten voor de cliënt en helpen om je budget optimaal naar je behoeften en wensen te besteden.
Voor meer info over MyAssist: zie onder.

Informatie PVB:

Klik hier

PVB aanvragen en formulieren:

Klik hier

Spoedprocedure PVB aanvragen en formulieren:

Klik hier

Brochure aanvraagprocedure VAPH:

Klik hier

Nuttige adressen:

Klik hier

 

Bijkomende inlichtingen vind je ook op de websites van:

1. VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap)

 

Word hier lid van MyAssist!

Mocht u het nog niet weten: er is een nieuwe Bijstandsorganisatie genaamd MyAssist.

We zouden het enorm waarderen als je lid wilt worden van MyAssist!
Op die manier kunnen we nog meer doen om je belangen te behartigen.

Stuur ons een e-mail (info@myassist.be) of bel ons (016 23 95 82) om je aan te melden.
Zie ook: www.myassist.be

Deze organisatie is opgericht door dezelfde mensen achter uw ALS Liga. We zijn  een door het Vlaams Agentschap voor personen met een Handicap (VAPH) officieel goedgekeurde Bijstandsorganisatie.
Een Bijstandsorganisatie helpt mensen met een Persoons Gebonden Budget (PGB) of Persoonlijk Assistentie Budget (PAB voor kinderen < 18 jaar) om hun budget optimaal naar hun behoeften en wensen te besteden. Ook kunnen we je helpen dat je niet te veel uitgeeft (maar ook niet te weinig!).

Specialisaties
Gezien onze ervaring met o.a. spoedprocedures en snel degeneratieve aandoeningen beseffen we het belang van een snelle opvolging en een juiste besteding.
Hierdoor is iedereen bij ons verzekerd van een snelle service op maat.
Ook personen met communicatieproblemen worden hier met extra aandacht, begrip en geduld ondersteund.

Je weet dat we met de ALS Liga succesvol (in 2007) bij de Vlaamse overheid een spoedprocedure voor ALS-patiënten hebben kunnen regelen. Ook MyAssist maakt zich sterk naar de overheid voor snelle procedures voor patiënten met degeneratieve aandoeningen. Uiteraard helpen we alle patiënten met een PGB of PAB, onze speciale kennis kan echter van nut zijn voor iedere patiënt.

Het jaarlijks lidmaatschapsgeld bedraagt slechts € 50,- en wordt vergoed vanuit je PVB of PAB.
Voor dit geld kunnen we veel van je vragen over het budget al zonder extra kosten beantwoorden.

Belangrijk te weten is dat je lid kunt zijn van meer dan één Bijstandsorganisatie! De kosten hiervoor kunnen uiteraard vanuit het PVB-budget betaald worden.

Share