Orale suspensie van radicava (Edaravone) krijgt positieve aanbeveling van het inesss voor de behanding van ALS-patiënten

17-01-2023

Mitsubishi Tanabe Pharma Canada, Inc., een dochter van Mitsubishi Tanabe Pharma America, Inc., kondigt aan dat het een positieve aanbeveling heeft gekregen van het Institut national d'excellence en santé et en services sociaux (INESSS) voor de orale suspensie van RADICAVA®, de orale formule van RADICAVA® IV (edaravone), voor de behandeling van patiënten met amyotrofische laterale sclerose (ALS).

"De aankondiging van vandaag vormt een belangrijke mijlpaal voor onze inspanningen om erkenning te krijgen voor de orale suspensie van RADICAVA® met betrekking tot publiek gesponsorde geneesmiddelenplannen in heel Canada", zegt Atsushi Fujimoto, voorzitter van MTP-CA. "Dankzij deze positieve aanbeveling van het INESSS kunnen patiënten uit Quebec die hiervoor in aanmerking hopelijk sneller beschikken over de orale suspensie van RADICAVA®."

De orale suspensie van RADICAVA® is de orale vorm van edaravone en werd door Health Canada goedgekeurd voor de behandeling van ALS-patiënten. Ze werd ontwikkeld om even efficiënt te zijn als de infusie RADICAVA® IV, die in oktober 2018 door Health Canada werd goedgekeurd voor de behandeling van patiënten met ALS en die in een cruciale studie het verlies van fysieke functie bleek te vertragen.

MTP-CA blijft nauw samenwerken met zijn aandeelhouders om de orale suspensie van RADICAVA® toegankelijk te maken voor patiënten via private verzekeringen en publieke formulieren.

De infusie RADICAVA® IV is momenteel beschikbaar en wordt via publieke formulieren terugbetaald in alle provincies en territoria van Canada, alsmede door Veterans Affairs Canada en Indigenous Services Canada. Het is belangrijk dat ALS-patiënten zo vroeg mogelijk kunnen starten met de meest doeltreffende behandeling die momenteel beschikbaar is, ongeacht de vorm van toediening.

Vertaling: Bart De Becker
Bron: website Mitsubishi Tanabe Pharma 
 

Share