Seelos kondigt Early Access-programma aan voor threhalose bij ALS

24-10-2022

Seelos Therapeutics gaat samen met het Healey & AMG Center for ALS werken aan een Programma voor Geëxpandeerde Toegang in het raam van wet op de versnelde toegang tot cruciale therapieën (Accelerating Access to Critical Therapies for ALS Act (ACT for ALS))

De fondsen van ACT for ALS gaan naar een Programma voor Geëxpandeerde Toegang dat SLS-005 gaat bestuderen bij ALS-patiënten die niet in aanmerking komen voor klinisch onderzoek

Seelos Therapeutics is een biofarmaceutische onderneming voor het klinische stadium die zich toespitst op de ontwikkeling van therapieën tegen aandoeningen van het centrale zenuwstelsel en tegen zeldzame ziekten en die zopas aankondigde dat ze samen met het Sean M. Healey & AMG Center for ALS zal werken aan een Programma voor Geëxpandeerde Toegang (Expanded Access Program (EAP)) in het raam van de ACT for ALS.

"Het is een waar voorrecht opnieuw samen met het Healey-team te mogen werken aan een EAP. Het geeft een verder stimulans aan onze toewijding om een betekenisvolle bijdrage te leveren aan de ALS-gemeenschap door onderzoekbehandelingsopties te blijven exploreren tegen deze slopende ziekte", zegt Raj Mehra Ph.D., voorzitter en CEO van Seelos. "Dankzij deze EAP kunnen we SLS-005 aanbieden aan mensen die niet voldoen aan de selectiecriteria voor om het even welke klinische studie. Wij hopen zodoende bijkomende gegevens te vergaren om deze therapie uiteindelijk ook klinisch te onderzoeken."

Seelos wil in het raam van deze EAP aanvankelijk 70 patiënten rekruteren voor een 24 weken durende open-labelstudie om SLS-005 te evalueren bij mensen met ALS. Dit zal samenvallen met de lopende fase II/III-studie van het HEALEY-platform.

Vertaling: Bart De Becker
Bron: website Seelos Therapeutics
 

Share