Spraakonderzoek gebruikt AI-technologie om ALS-biomarkers te vinden

Spraakonderzoek
Een technologie op basis van artificiële intelligentie helpt bij het opsporen van biomarkers en het documenteren van de progressie van amyotrofe laterale sclerose (ALS) in een groot spraakonderzoek dat wordt uitgevoerd door EverythingALS.
De technologie, ontwikkeld door Modality.ai, is een webgebaseerd computerprogramma dat gebruik maakt van audio- (spraak) en video-opnames (gezicht) om neurologische toestanden automatisch te beoordelen via AI en algoritmen voor machinaal leren.

Het grootste voordeel is dat de gegevens op afstand thuis op elk computerapparaat kunnen worden verzameld met behulp van een virtuele assistent die "Tina" wordt genoemd. Dit is belangrijk voor mensen met ALS, die vaak een beperkte mobiliteit hebben als gevolg van spierzwakte, wat van invloed kan zijn op hun vermogen om deel te nemen aan klinische studies.

"Onze missie is het ontdekken en ontplooien van initiatieven die zich richten op nieuwe manieren om neurologische aandoeningen te diagnosticeren en te behandelen op het snijvlak van informatica en hersenwetenschap met een focus op ALS," zei Indu Navar, CEO en medeoprichter van EverythingALS, een Amerikaanse non-profit die deel uitmaakt van de Peter Cohen Foundation, in een persbericht.

 

Bron: ALS NEWS TODAY

Share