Zwavel, vitamine D en hun verband

08-11-2012

Eerder dit jaar, postte ik verschillende bijdragen over zwavel. Stephanie Seneff suggereerde dat zwavel en vitamine D sulfaat een belangrijke rol spelen in de menselijke gezondheid in haar essay: “Zou een gebrek aan zwavel een beïnvloedende factor kunnen zijn in geval van obesitas, hartziekten, Alzheimer, en het chronisch vermoeidheid syndroom?” Geen enkele van de agentschappen voor Volksgezondheid en Sociale zaken heeft zelfs maar een incorrect minimum van dagelijkse behoefte aan zwavel vastgesteld, zoals dat wel bestaat voor vitamine D3.

Wat doet zwavel nu juist in het menselijke lichaam?

• Zowel organische zwavel van aminozuren, van zwavelverbindingen uit groenten van de kruisbloemenfamilie (kool, broccoli, enz.) en van de lookfamilie (look, ajuin, prei enz.) en anorganische zwavel van sulfaten in ons voedsel en onze waterinname zijn kritisch voor de menselijke fysiologie.

• Sulfaat is nodig voor de vorming van glycosaminoglycanen (GAG’s d.i. glucosamine sulfaat, chondroitine sulfaat, enz.) of aminozuren nodig voor gewrichten, huid, bindingsweefsels, en gewrichtsmering door synoviale vloeistof.

• Sulfaat is nodig om de cascade van digestieve enzymes in gang te zetten.

• Sulfaat is nodig voor de vorming van neuronen daar waar neuronen neergelegd worden op een platform van sulfaten van carbohydraten.

• Sulfatering (het aanmaken van sulfaten) is de voornaamste werkmethode voor: detoxificatie (ontgifting) van drugs, van omgevingstoxines in de hersenen (aluminium), in de lever (het pijnstillende middel acetominofeen) en voor het verwijderen van afvalstof uit celmateriaal na mitochondriale processen.

• Zwavel is het meest overvloedig aanwezige element (in gewicht ongeveer een halve procent) in ons lichaam na calcium en fosfor. Het is vierde meest aanwezige ion in ons plasma. Het draagt bij in het bewaren van het evenwicht van ionen (bicarbonaten, chloriden en fosfaten) om effectief zuurstof te vervoeren naar de cellen. Eigenaardig genoeg worden sulfaten niet normaal gemeten in de analyse van serum.

Na het lezen van de bovenstaande lijst is het makkelijk om het verband te zien tussen een gebrek aan zwavel en vele chronische ziekten die gesuggereerd worden door Seneff en anderen: hartziekten, Alzheimer’s, prikkelbare darm syndroom PDS, chronisch vermoeidheidssyndroom, depressie, fybromyalgie, artrose, interstitiële cystitis, multiple sclerose, hartaanval, diabetes, kanker, en AIDS.

Het is interessant dat er een overtollige hoeveelheid zwavel gevonden is in het serum van pALS. Ik vermoed dat dit een afbraak is van het mitochondriaal enzyme (superoxide dismutase) dat mangaan vereist om op de correcte wijze de wateroplossing zwavel-ester te vormen voor het verwijderen van afval. Zou het kunnen dat pALS vooral gekenmerkt worden door mangaan-, koper- en zinkdeficiëntie? Zijn hun mitochondria oververzadigd met afval? Of misschien werkt het transport van mangaan niet correct omdat de persoon een gebrek aan vitamine D heeft, of beide? Het is nooit het ene of het andere, maar een combinatie van voedingsstoffen en effectiviteit van systemen dat ziekte voorkomt en geneest. Artsen, hebt u pALS, dan is voeding waarop dient gelet te worden in surplus bij medicatie. Jullie gaan zeker geen kwaad doen door hen genoeg vitamine D3, vitamine C, magnesium, mangaan, koper, en zink te geven.

Seneff suggereerde dat het belang van zwavel bij hartziekten kwam door het effect van vitamine D sulfaat. Ik zou graag willen suggereren dat het zelfs belangrijker is door de werking van vitamine D op de natrium sulfaat cotransporter, NaSi-1. En dat zowel in de binnenwand van de darmen, de huid, en in de nieren. Dit maakt het evenwicht mogelijk van sulfaten in het lichaam voor de vele fysiologische taken die zij uitvoeren, in het bijzonder in de energiecyclus van mitochondria. Zou voldoende sulfaat angina acute keelpijn stoppen? Misschien is sulfaat belangrijker voor de relaxatie van de wanden van de bloedvaten dan stikstofoxiden en wat belangrijker is, van de werking van de hartspier en zenuwvezels.

Jaarlijkse dodenaantal van CHD (verstopping van de kransslagader), doden/10'n

 

Hoe belangrijk is zwavel in het voorkomen van hartziekten? Bekijk deze grafiek van een eerdere webpost over het belang van calcium en magnesium in evenwicht. Het feit dat Griekenland  afwijkt in dat evenwicht tussen calcium en magnesium in het dieet ligt, suggereert dat zwavel belangrijker is dan de balans van calcium en magnesium in hartziekten. Zoals Japan, ligt Griekenland op een vulkanische rug en samen met Japan is het de grootste uitvoerder van zwavel in de wereld. In deze twee landen, is het dodentol door hartziekten vijf keer minder groot dan in de VS.

Heb je een hartziekte? Neem grote hoeveelheden aan vitamine D, Epsom Zoutbaden verschillende keren per week (of mineraalwater gemaakt van magnesium, natrium en calciumsulfaat), en minstens drie porties groenten van de kruisbloem- en de lookfamilie dagelijks. – Pandemic Survivor

 

 

 

Vertaling: ALS Liga: Dirk

Bron: Pandemicsurvivor

Share