ALS Liga België reikt 302.000 euro uit

← ga terug naar Persberichten

24-11-2016

Logo ALS Liga   KU Leuven logo   UZ Leuven logo   VIB

 

PERSBERICHT: ALS Liga België reikt 302.000 euro onderzoeksfinanciering A cure for ALS 2016 uit

Via haar onderzoeksfonds ‘A cure for ALS’ stimuleert en financiert patiëntenvereniging ALS Liga België – Ligue SLA Belgique het onderzoek naar de ongeneeslijke en dodelijke zenuwspierziekte ALS. Donateurs kunnen daarbij zelf aangeven aan welk specifiek project hun gift integraal wordt besteed. 

Voor 2016 selecteerde de ALS Liga België drie projecten. Alle details over deze projecten en de onderzoeksteams die ze uitvoeren kan u lezen op onze website ALS.be rubriek A Cure for ALS.

Vrijdag 25/11/2016 om 14u overhandigen wij op ons nationaal secretariaat te Leuven aan de drie onderzoeksteams het ingezamelde bedrag van 302.000 euro. 

U wordt vriendelijk uitgenodigd op deze uitreiking, in aanwezigheid van de betrokken professoren en onderzoekers. Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via persdienst@ALS.be.

 

Over de ALS Liga

ALS of Amyotrofische Laterale Sclerose is een dodelijke zenuwspierziekte waarbij de motorneuronen afsterven. Je kan ALS best omschrijven als een ziekte die jouw lichaam volledig lam legt vanaf de nek. Je kan niet meer kan bewegen, spreken, slikken en ademen & raakt gevangen in je eigen lichaam. De geestelijke en zintuiglijke vermogens blijven intact. Patiënten sterven gemiddeld 33 maanden na de diagnose, zonder hoop op genezing. Wereldwijd lijden meer dan 450.000 mensen aan ALS, wat ongeveer neerkomt op 7 per 100.000. ALS Liga België, een niet-gesubsidieerde vzw, tracht hun laatste levensjaren zo kwalitatief mogelijk te maken, door hen en hun naasten bij te staan op psychosociaal en administratief vlak, hulpmiddelen ter mobiliteit en communicatie uit te lenen, voor hun rechten op te komen bij de overheid, het wetenschappelijk onderzoek te stimuleren en te financieren via het fonds A Cure for ALS en hen zorg op maat te verstrekken via het fonds MaMuze.

Share