ALS Liga & H.Essers sturen rolstoelen naar Argentinië

← ga terug naar Persberichten

04-11-2016

ALS Liga & H.Essers sturen rolstoelen naar Argentinië

10 elektrische rolstoelen maken zeereis van 20 dagen

Voor het tweede jaar op rij transporteert logistiek dienstverlener H.Essers 10 elektrische rolstoelen voor de Belgische ALS Liga.

Vorig jaar sloten de Belgische ALS Liga en H.Essers immers een partnership voor het transport van 14 elektrische rolstoelen naar Taiwan. Dat succesverhaal krijgt dus navolging, al zet men dit jaar koers naar Argentinië.

Het transport van deze rolstoelen gebeurt in het kader van het internationale engagement en vanuit de humanitaire samenwerking die de ALS Liga afsluit met andere internationale partners. Dit keer schenkt de ALS Liga België, patiëntenvereniging voor personen die lijden aan de ongeneeslijke en dodelijke zenuwspierziekte Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS), de elektrische rolwagens aan haar collega ALS-patiëntenvereniging Asociacion ELA Argentina.

De 10 elektrische rolstoelen werden op donderdag 27 oktober zorgvuldig ingepakt in Leuven. Vandaar werden ze via een H.Essers truck vervoerd naar de Wilrijkse Forwarding vestiging van H.Essers waar ze uitgeklaard werden in een zeecontainer voor het transport naar Argentinië. Vervolgens vertrokken de goederen naar de Antwerpse haven alwaar ze ingescheept werden door CMA CGM voor hun trip naar Argentinië.

Op 2 november vertrok het schip vanuit de Antwerpse haven, de aankomst in de haven van Buenos Aires is verwacht 20 dagen nadien.

Het volledige traject van de rolstoelen wordt in beeld gebracht en kan gevolgd worden via de rubrieken ALS TV – volg ons op de voet en ALS M&D – internationale projecten op de website www.ALS.be.

<Einde persbericht>

 

Contactinfo

ALS Liga België: Evy Reviers, CEO, M +32 495 44 67 82, persdienst@als.be
H.Essers: Sara Geris, Communication Manager, M +32 496 70 58 79,  sage@essers.com

Over de ALS Liga
ALS of Amyotrofische Laterale Sclerose is een dodelijke zenuwspierziekte waarbij de motoneuronen afsterven. De spieren krijgen geen signalen meer, waardoor ze beetje bij beetje verlamd geraken, totdat de patiënt niet meer kan bewegen, spreken, slikken en ademen. De geestelijke en zintuiglijke vermogens blijven intact. Patiënten sterven gemiddeld 33 maanden na de diagnose, zonder hoop op genezing. Wereldwijd lijden meer dan 450.000 mensen aan ALS, wat ongeveer neerkomt op 7 per 100.000. ALS Liga België, een niet-gesubsidieerde vzw, tracht hun laatste levensjaren zo aangenaam mogelijk te maken, door hen en hun naasten bij te staan op psychosociaal en administratief vlak, hulpmiddelen ter mobiliteit en communicatie uit te lenen, voor hun rechten op te komen bij de overheid, het wetenschappelijk onderzoek te stimuleren en financieren via het fonds A Cure for ALS en hen zorg op maat te verstrekken via het fonds MaMuze.

Over het bedrijf H.Essers
Het bedrijf H.Essers werd opgericht in 1928 door Henri Essers en is intussen uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende bedrijven in Europa op het vlak van transport en logistiek voor sectoren als chemie, pharmaceutica/healthcare en kwalitatief hoogstaande goederen.
De afgelopen jaren kende het bedrijf een stevige uitbreiding, te danken aan de autonome groei en een aantal strategische overnames. In 2015 boekte H.Essers een omzet van 590 miljoen €. Het bedrijf telt momenteel +950.000 m² magazijnruimte, een vloot van 1.460 trekkers en 3.050 aanhangwagens. Bij H.Essers werken meer dan 5.400 mensen verdeeld over 67 vestigingen in 15 landen wereldwijd. www.essers.com

               

Share