Ambassadeurs ALS Liga België herlanceren de ALS Ice Bucket Challenge

← ga terug naar Persberichten

01-08-2015

UITNODIGING – Ambassadeurs ALS Liga België herlanceren de ALS Ice Bucket Challenge

Een jaar geleden raasde de ALS Ice Bucket Challenge over de hele wereld. Miljoenen mensen goten een emmer ijskoud water over hun hoofd om de dodelijke ziekte ALS onder de aandacht te brengen en het onderzoek een financiële duw in de rug te geven. De wetenschap staat nu een hele stap verder in het vinden van een behandeling voor deze vreselijke ziekte, maar het is nog niet genoeg. Daarom lanceert de ALS Liga, samen met haar collega-verenigingen wereldwijd, de ALS Ice Bucket Challenge opnieuw in augustus. Onder de noemer “Every August Until A Cure” zal de Ice Bucket Challenge elke augustus terugkomen tot er een behandeling bestaat.

U bent uitgenodigd op de lancering van de ALS Ice Bucket Challenge met de ambassadeurs van de ALS Liga België.

Datum: 3 augustus 2015 om 18u15 

Plaats: Kantoren van ALS Liga België
Campus Sint-Rafael
Blok H, 4de verdieping
Kapucijnenvoer 33
3000 Leuven 

De ambassadeurs van de ALS Liga België zijn Herman Van Rompuy, Simon Mignolet, Leah Thys, Marleen Merckx, Marc Pinte, Erik Goris, Mong Rosseel, David Davidse, Kate Ryan en Anouck Lepère.

De opbrengsten van de Ice Bucket Challenge 2015 gaan integraal naar het wetenschappelijk onderzoek via het fonds A Cure for ALS. De ALS Liga roept iedereen op om de Ice Bucket Challenge ook deze zomer aan te gaan en de strijd tegen deze dodelijke ziekte verder te zetten. Meer info op ALS.be

Vorig jaar werd er met de Ice Bucket Challenge wereldwijd € 215 miljoen opgehaald, waarvan € 310.000 in België. De ALS Liga heeft dat bedrag integraal aan het genetisch ALS-onderzoek Project MinE Belgium geschonken en als allereerste van de deelnemende landen het financieel luikje van het onderzoek afgerond.

ALS of Amyotrofische Laterale Sclerose is een dodelijke zenuwspierziekte waarbij de motoneuronen afsterven. De spieren krijgen geen signalen meer, waardoor ze beetje bij beetje verlamd geraken, totdat de patiënt niet meer kan bewegen, spreken, slikken en ademen. De geestelijke en zintuiglijke vermogens blijven intact. Patiënten sterven gemiddeld 2 tot 5 jaar na de diagnose, zonder hoop op genezing. De ALS Liga, een niet-gesubsidieerde vzw, tracht hun laatste levensjaren zo aangenaam mogelijk te maken, door hen en hun naasten bij te staan op psychosociaal en administratief vlak, hulpmiddelen ter mobiliteit en communicatie uit te lenen, voor hun rechten op te komen bij de overheid, het wetenschappelijk onderzoek te stimuleren en financieren via het fonds A Cure for ALS en hen zorg op maat te verstrekken via het fonds MaMuze.

Contact: Evy Reviers, CEO ALS Liga België: 0495 44 67 82; events@als.be

Share