Cabaretier Hugo Symons schenkt 7666,20 euro aan ALS Liga België

← ga terug naar Persberichten

20-12-2016

Cabaretier Hugo Symons schenkt 7666,20 euro aan ALS Liga België

Cabaretier Hugo Symons gaf in de lente van dit jaar drie benefietconcerten tvv de ALS Liga. In de zalen Minnepoort in Leuven, CC De Bogaard in St.-Truiden en AMUZ in Antwerpen kon je ‘VRT & VTM icoon’ Hugo Symons en orkest aan het werk zien. “80 minuten liefde” was een re si tal van prachtige liefdesliedjes van grootmeesters als Toon Hermans, Jacques Brel, Charles Aznavour, Robert Long en andere. Hugo deed dit alles vanuit zijn persoonlijke betrokkenheid met de ALS-problematiek.

Via deze reeks benefietconcerten werd niet minder dan 7666,20 euro ingezameld, die we 100% via ons onderzoeksfonds ‘A cure for ALS’ zullen inzetten om het onderzoek naar ALS te stimuleren en te financieren.

Deze ochtend overhandigde Hugo ons in aanwezigheid van de pers de cheque met de opbrengst van de benefietconcerten.

Tijdens een korte drink nadien liet Hugo zich ontvallen onder één of andere vorm een vervolg op de benefietconcerten te overwegen. Hugo, we kijken uit naar een verdere samenwerking met jou in de toekomst! 

 

Contactinfo

Voor ALS & de Liga:
ALS Liga België
Campus St Rafaël, gebouw H, 4e verdieping
Kapucijnenvoer 33 B/1
3000 Leuven
ALS.be – Facebook ALS Liga - Ligue SLA - Twitter ALS Belgium
Evy Reviers, CEO, M +32 495 44 67 82 

 

Over de ALS Liga

ALS of Amyotrofische Laterale Sclerose is een dodelijke zenuwspierziekte waarbij de motorneuronen afsterven. Je kan ALS best omschrijven als een ziekte die jouw lichaam volledig lam legt vanaf de nek. Je kan niet meer kan bewegen, spreken, slikken en ademen & raakt gevangen in je eigen lichaam. De geestelijke en zintuiglijke vermogens blijven intact. Patiënten sterven gemiddeld 33 maanden na de diagnose, zonder hoop op genezing. Wereldwijd lijden meer dan 450.000 mensen aan ALS, wat ongeveer neerkomt op 7 per 100.000. ALS Liga België, een niet-gesubsidieerde vzw, tracht hun laatste levensjaren zo kwalitatief mogelijk te maken, door hen en hun naasten bij te staan op psychosociaal en administratief vlak, hulpmiddelen ter mobiliteit en communicatie uit te lenen, voor hun rechten op te komen bij de overheid, het wetenschappelijk onderzoek te stimuleren en te financieren via het fonds A Cure for ALS en hen zorg op maat te verstrekken via het fonds MaMuze.

Share