Disarm Therapeutics onthult baanbrekende benadering om patiënten met een neurologische ziekte te behandelen door axonale degeneratie te voorkomen

29-09-2017

CAMBRIDGE, Mass., Disarm Therapeutics, een nieuwe biotechnologische onderneming die therapieën ontwikkelt om patiënten met neurologische ziektes te behandelen door axonale degeneratie te voorkomen, kondigde vandaag de recente afronding van een serie-A-financiering van 25 miljoen euro aan, die werd geleid door Atlas Venture, met als mede-investeerders Lightstone Ventures en AbbVie Ventures. Disarm werd in 2016 opgericht, uit de startblokken geholpen en geïncubeerd door Atlas Venture en dr. Jeffrey Milbrandt en dr. Aaron DiAntonio van de Washington University in St. Louis.

Axonale degeneratie veroorzaakt beperkingen en ziektevoortgang bij een brede waaier van chronische en acute ziektes van de centrale, oculaire, en perifere zenuwstelsels. Disarm ontwikkelt therapieën om het SARM1-eiwit te onderdrukken, dat recent door de wetenschappelijke oprichters van Disarm werd geïdentificeerd als de centrale aandrijver van axonale degeneratie. Op basis van deze ontdekking speelt Disarm een pioniersrol bij een baanbrekende behandelingsbenadering voor patiënten met neurologische ziektes.

"Het oplossen van de puzzel van de axonale degeneratie vormt al meer dan een eeuw een uitdaging voor wetenschappers en artsen", zegt Jason Rhodes, partner bij Atlas Venture, en medeoprichter, voorzitter en waarnemend CEO van Disarm Therapeutics. "Nu beschikken we voor het eerst over een therapeutische benadering om rechtstreeks het verlies van axonen te voorkomen bij patiënten met ziektes zoals multiple sclerose, amyotrofische laterale sclerose, glaucoom, en perifere neuropathieën."

"In onze recente Neuron-publicatie toonden we aan dat SARM1 zelf de centrale aandrijver is van axonale degeneratie", zeggen Jeffrey Milbrandt, M.D., Ph.D., en Aaron DiAntonio, M.D., Ph.D. van de Washington University en medeoprichters van Disarm Therapeutics. "Van belang is dat we een intrinsieke enzymatische activiteit bij SARM1 ontdekten die als doelwit kan worden gekozen voor nieuwe therapieën."

"Met behulp van de productmachine die onze eigendom is, heeft het Disarm-team nieuwe, krachtige SARM1-remmers ontdekt", zegt Rajesh Devraj, Ph.D., medeoprichter en CSO van Disarm Therapeutics. "We zijn van plan deze potentiële therapie te vertalen naar menselijk conceptbewijs in een waaier van neurologische ziektes, gestut door non-invasieve biomarkers."

 

Vertaling: Bart De Becker

Bron: PR Newswire

Share