Eisai trekt nieuwe medicatie aanvraag in voor mecobalamine in ultrahoge doses als behandeling voor amyotrofische laterale sclerose

24-03-2016

Nieuwsuitgave

Eisai Co., Ltd. (Hoofdzetel: Tokyo, CEO: Haruo Naito, 'Eisai') kondigde vandaag aan dat het zijn nieuwe medicatie aanvraag heeft ingetrokken voor mecobalamine in ultrahoge doses (ontwikkelingscode: E0302) als behandeling van amyotrofische laterale sclerose (ALS) in Japan.

Op 27 mei 2015 diende Eisai een nieuwemedicatieaanvraag in voor mecobalamine, ter goedkeuring als behandeling voor ALS. Na verschillende vergaderingen met het Pharmaceuticals and Medical Devices Agency (PMDA) bleek het aanvraagpakket ontoereikend voor goedkeuring. Eisai trok daarom de aanvraag in en gaat de toekomstige ontwikkelingsstrategie voor mecobalamine herbekijken na overleg met de regulerende instantie.

ALS is een hardnekkige, progressieve en neurodegeneratieve ziekte die ernstige spieratrofie en spierzwakte veroorzaakt. De behandelingsopties zijn tot op heden beperkt en er is dus grote nood aan gepaste medicatie. Eisai beschouwt neurologie als een therapeutisch doelwit en legt zich toe op het ontwikkelen van nieuwe geneesmiddelen op dit terrein, met het doel te voldoen aan de medische behoeften op het vlak van neurologie en zo verder bij te dragen aan het welzijn van patiënten en hun familie.

 

Vertaling: Bart De Becker

Bron: Eisai

Eisai dient in Japan aanvraag in voor Mecobalamin als nieuw medicijn - Klik hier

Share