Geneesmiddelenontdekking ReFRAMEd (geherkaderd) en herbedacht?

02-11-2018

Screening librarySnelheid is geboden. Een nieuwe hogedoorvoerscreeningbibliotheek met 12.000 kleine moleculen effent het pad naar de identificatie van bestaande geneesmiddelen die potentieel kunnen worden ingeschakeld voor een brede waaier van zeldzame ziektes, waaronder ALS. [Met dank aan het National Center for Advancing Translational Sciences (Nationaal Centrum voor de Bevordering van Translationele Wetenschappen), CC DOOR 2.0.]

Een nieuw instrument biedt onderzoekers mogelijk hulp bij het identificeren van nieuwe behandelingsstrategieën voor ALS.

De hogedoorvoerscreeningbibiotheek staat bekend als Repurposing, Focused Rescue, and Accelerated Medchem (ReFRAME / Hergebruik, Gerichte Recuperatie en Versnelde Medicinale Scheikunde) en bevat bijna alle kleine moleculen die al eerder waren getest in het ziekenhuis. Ook de resultaten van veiligheidsonderzoeken op mensen en de farmacokinetische/farmacodynamische analyse voor elke verbinding zijn beschikbaar.

ReFRAME is momenteel de grootste en meest uitgebreide collectie geneesmiddelen die in onderzoeksfase zijn of door het FDA werden goedgekeurd. De bibliotheek werd speciaal ontwikkeld voor het hergebruik van geneesmiddelen.

Deze bron met vrije toegang is ontworpen om de ontwikkeling van behandelingen te versnellen voor zeldzame of verwaarloosde ziektes om zo dringende onbevredigde medische behoeften te leningen. ReFRAME wordt ontwikkeld door een onderzoeksteam geleid door Pete Shultz en Arnab Chatterjee van Calibr, de afdeling Geneesmiddelenontdekking van het Scripps Research Institute in La Jolla, Californië.

 

Vertaling: Bart De Becker

Bron: The ALS Research Forum

Share