Iraans geneesmiddel Alsava onthuld

16-01-2020

Teheran (IP) - Het nieuwe Iraans medicijn Alsava werd zondag onthuld in de aanwezigheid van de vice-president van Iran voor wetenschap en technologie.

Iran Press / Iran News: het nieuwe medicijn geproduceerd door Iraanse onderzoekers dient om pALS te helpen. Het medicijn is belangrijk vanwege zijn winstgevende rol in de valuta voor het land.

De Iraanse vice-president voor Wetenschap en Technologie, Sorena Sattari, benadrukte de vooruitgang van Iran op het gebied van biotech in Azië, en benadrukte dat de jongeren van het land ruimte moeten krijgen omdat ze banen creëren en de olie-afhankelijke economie tegengaan die buitenlandse merken compenseert.

"We hebben een aanzienlijke hoeveelheid investeringen op dit gebied en zullen Iraanse jonge talenten gebruiken, "zei hij.

Mohammad Reza Fazeli, hoofd van de voorzitter van de op kennis gebaseerde bedrijven van Bioferment, merkte op dat de bedrijven al hun benodigde medicijnen onafhankelijk van elkaar produceerden in een situatie van zware sancties.

De secretaris van Biotech-personeel Mostafa Ghanei zei dat het op kennis gebaseerde bedrijf erin slaagde de primaire registratie van het medicijn bij de FAO te doen en zodra de internationale instantie het klinisch test, zal het in het land worden vervaardigd.

nvdr. Alsava is vergelijkbaar met injectieflacons met Edaravone.

 

Vertaling: Christina Lambrecht

Bron: Iran Press – International News Agency
 

Share