Nieuw onderzoek naar de veiligheid en verdraagbaarheid van cannabisolie wordt gepubliceerd in een prestigieus Brits tijdschrift (British Journal of Clinical Pharmacology)

31-10-2020

Een uniek cannabisextract blijkt veilig, goed verdraagbaar en niet intoxicerend.

Dit specifieke cannabismedicijn van farmaceutisch gehalte wordt momenteel gebruikt in het VK en Australië tegen chronische aandoeningen, waaronder pijn, autisme, epilepsie, angsten en dementie.

De behandeling biedt hoop aan de zowat 43% van de Britse volwassenen die lijden aan chronische pijn.

SYDNEY, Australië -- Bod Australia Limited, een onderneming die medicinale cannabis ontwikkelt, heeft een fase 1-onderzoek opgezet om de veiligheid, verdraagbaarheid en de farmacokinetica van cannabidiol (CBD) te testen op gezonde vrijwilligers, die verschillende bereidingen kregen toegediend. Het onderzoek vond plaats aan het Nucleus Network (Melbourne, Australië).

De studie verscheen vandaag in het toonaangevende British Journal of Clinical Pharmacology en toonde de veiligheid, verdraagbaarheid en biobeschikbaarheid aan van Cannabis sativa – Linnea 315CSE-extract (beschikbaar als MediCabilis™ Cannabis sativa 50) in de vorm van olie of een sublinguale pastille, vergeleken met nabiximolsoromucosalspray.

Zowat 43% van de volwassenen in het VK lijdt aan chronische pijn, en tot 14,3% lijdt aan matige tot ernstige invaliderende chronische pijn. Chronische pijn is in hoge mate resistent tegen farmaceutische behandeling.

Bij de aankondiging van de publicatie van de studie vandaag, zei dr. Adele Hosseini, Chief Scientific Officer van Bod Australia: "Het onderzoek staaft de fysiologische prestaties van het unieke cannabisextract. Zodoende kunnen artsen dit unieke cannabisextract van farmaceutisch gehalte met vertrouwen voorschrijven. Daarbij is de flexibiliteit van het vloeibare format het beste toegesneden op de individuele behoeften van de patiënten. Het onderzoek wordt doorgetrokken naar ALS en realistische observationele studies".

“Het onderzoek vormt een significante ontwikkeling in het gebruik van medicinale cannabis om duizenden patiënten te ondersteunen die soelaas zoeken voor de symptomen van chronische onderliggende aandoeningen die het dagelijks leven verstoren, zoals pijn, angsten, autisme en dementie", stelt ze.

"Aangezien het middel meer dan 5.500 keer is voorgeschreven in Australië en het VK, vertrouwen we erop dat deze informatie nieuwe patiënten zal ondersteunen van wie de arts cannabis tot nog toe niet als optie had overwogen, door toedoen van het gebrek aan specifieke gegevens over dit soort geneesmiddelen. Patiënten met chronische pijn, MS, epilepsie, angsten en zelfs autisme die geen heil ondervinden van hun huidige behandeling, hebben hiermee potentieel zicht op een nieuwe optie, en kunnen hopen op een betere levenskwaliteit", aldus nog dr. Hosseini.

 

Vertaling: Bart De Becker

Bron: PR Newswire

Share