Skivakantie Antonio Ventriglia

← ga terug naar Getuigenissen pALS

Sportieve pALS Antonio beleefde afgelopen winter een bange skivakantie die gelukkig goed is afgelopen.

pALS Antonio Ventriglia uit Dilsen-Stokkem blijft niet bij de pakken zitten. Ondanks zijn beperkingen door ALS tracht hij van elke dag te genieten. In de winter hoort het beoefenen van zijn lievelingssport skiën daar steevast bij.

Voor het tweede jaar op rij boekte Antonio afgelopen winter een deugddoend verblijf in de bergen met een organisatie die aangepaste skireizen aanbiedt voor personen met een beperking. Hun monitoren staan daarbij o.a. in voor begeleiding bij het duo-skiën. In het Oostenrijkse Lofer beleefde Antonio enkele dagen fantastisch skiplezier met een leuke groep, totdat …

… hem een zware valpartij op de skipiste overkwam. Een medisch team diende Antonio per helikopter te evacueren naar het ziekenhuis in Salsburg waar hij een operatie aan zijn rug onderging. Een plaat met 8 schroeven werd geplaatst om de ruggenwervel recht te houden. Samen met zijn gezin werd hij nadien van Salsburg naar België gerepatrieerd. Antonio laat intussen weten dat alles nu opnieuw goed gaat. Op 19 april was hij alweer aanwezig op Run in Thals voor de halve marathon met Roberto Ena.

Voor Antonio is het gelukkig goed afgelopen. Vanuit de ALS Liga moedigen we vrijetijdsbesteding en vakantie nemen uiteraard aan. Wees je echter telkens bewust van de mogelijke risico’s. Voor een pALS heeft een val doorgaans een nog grotere impact, en is de revalidatieperiode meestal langer dan gewoonlijk. 

 

Bron: ALS Liga-magazine 168 – april, mei, juni 2015

Share