Start klinische proef voor Israëlisch medicijn tegen ALS

10-08-2018

JERUZALEM, Volgens de financiële website Globes, kondigde maandag het Israëlische biotechnologiebedrijf Immunity Pharmaceuticals aan, dat het een eerste klinische proef zou beginnen om een nieuw medicijn voor amyotrofische lateraal sclerose (ALS) te ontwikkelingen. Deze klinische proef zou in het Hadassah Ein Kerem Hospital in Jeruzalem plaatsvinden. 

Het bedrijf start de proef nadat een compatibele behandeling al is uitgevoerd voor een enkele patiënt. De behandeling slaagde erin de staat van zijn ziekte gedurende twee jaar te bevriezen.

ALS is een spierdystrofie die relatief willekeurig begint en wordt gekenmerkt door snelle achteruitgang. Patiënten gaan gewoonlijk van volledige beweeglijkheid naar volledige verlamming en overlijden binnen 2 tot 5 jaar.

Immunity Pharma gelooft dat ALS wordt veroorzaakt door ontsteking van de zenuwcellen. Het nieuwe medicijn werkt op verschillende mechanismen die verband houden met de ontwikkeling van ontstekingen.

Het medicijn activeert intracellulaire genezingsprocessen, die gemeenschappelijk zijn voor verschillende neurodegeneratieve ziekten met een vergelijkbare biologische achtergrond en die momenteel niet adequaat worden behandeld.

Immunity Pharma heeft tot nu toe 5 miljoen Dollar opgehaald, de meeste in de afgelopen vier jaar, en boekte inclusief een reeks onderhandelingen die momenteel aflopen.

Particuliere investeerders omvatten een groep van zowel investeerders in Mobileye, Israëlische autonome voertuigen, als fondsmanagers en deskundigen in de biomedische sector.

Immunity Pharma is opgericht in 2007 en heeft zijn hoofdkantoor in Mevaseret Zion, een buitenwijk van Jeruzalem.

 

Vertaling: Christina Lambrecht

Bron: Xinhua

Share