Treeway kondigt weesgeneesmiddel status voor TW001 aan

11-12-2014

Rotterdam, 1 December 2014-Treeway B.V. is verheugd te kunnen aankondigen dat het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) de weesgeneesmiddel toekenning voor TW001 voor de behandeling van ALS heeft verleend. ALS is een neurodegeneratieve ziekte die gemiddeld 3 jaar nadat symptomen intreden, de dood veroorzaakt.

Treeway versnelt ALS-therapie ontwikkeling met betrokkenheid van patiënten en TW001 is het eerste product van Treeway´s pipeline. "Het verkrijgen van de orphan drug status voor TW001 in de Europese Unie (EU) is een belangrijke mijlpaal voor Treeway", zei Ronald van der Geest, Chief Development Officer van Treeway. "Deze toekenning als wees geneesmiddel komt juist op tijd ter ondersteuning van onze start in de klinische fase, waar we nu volop mee bezig zijn".

EMA`s Orphan Medicinal Product label is ontworpen ter bevordering van de ontwikkeling van geneesmiddelen die aanzienlijke voordelen kan bieden aan patiënten die lijden aan zeldzame, levensbedreigende ziekten. Met deze weesgeneesmiddel toekenning profiteert Treeway van verscheidene voordelen gelinkt aan contacten met het EMA en markt exclusiviteit.

 

Vertaling: ALS Liga: Anne

Bron: Treeway

Share