Wilfried Van Dyck

← ga terug naar Getuigenissen pALS

Warm weerzien tussen pALS Wilfried Van Dyck en wielerlegende Eddy Merckx!

Wilfried Van Dyck had onlangs een privéfeestje bij zijn broer Freddy, samen met enkele vrienden. Tussen de uitgenodigde gasten was ook wielerlegende Eddy Merckx aanwezig.

Wilfried en Eddy zijn reeds lang goede kennissen. Ook nadat in 2009 ALS werd vastgesteld bij Wilfried bleven ze elkaar ontmoeten tijdens feestjes, voetbalwedstrijden en andere gelegenheden. Zo gaat Wilfried, mede dankzij de goede zorgen van zijn broer Freddy, ook dit jaar op 2 juli weer één dag mee naar de Tour de France. Hij wil die dag alle renners toejuichen tijdens de tijdrit in Nice. Wilfried is zelf ook steeds een fervent fietser geweest en vandaar zijn enthousiasme en respect voor deze sport.

Wilfried is ook altijd een positief ingestelde persoon geweest. Zelfs nu nog, ondanks zijn vreselijke ziekte. Hij komt zoveel mogelijk buiten, dankzij de scootmobiel. En ondanks de bulbaire vorm van ALS kan hij zich gelukkig nog steeds verstaanbaar maken. Hij geniet ook vooral van lekker eten en drinken.

Eddy Merckx, van zijn kant, draagt alle ALS-patiënten een warm hart toe en wenst hen vooral veel moed in hun strijd tegen deze ziekte.

Op het feestje is een vrijblijvende omhaling voor het ALS-onderzoek gebeurt. Wilfried, zijn familie en vrienden haalden op deze manier 1.400 euro bij elkaar voor de Liga, waarvoor wij hen zeer dankbaar zijn.

 

Bron: Nieuwsbrief 160 – april, mei, juni 2013

Share