Ergotherapie

Ergotherapie is de paramedische discipline die het mensen mogelijk maakt om (opnieuw) dagelijkse activiteiten uit te voeren of deel te nemen aan activiteiten in hun eigen omgeving.
Laat het nu net die dagelijkse activiteiten zijn die voor mensen met ALS bijzonder moeilijk worden. We weten het allemaal, ALS vergt een oplossingsgerichte denk oefening. Constant, want door de evolutie blijven er veranderingen en moeilijkheden optreden die het hoofd geboden moeten worden.
Een moeilijk proces, maar wel eentje waar de ergotherapie een ondersteuning in kan bieden. Kleine of grote aanpassingen, hulpmiddelen en het gebruik ervan,… de ergotherapeut kan er in begeleiden. Want elke situatie is uniek en heeft dus ook een unieke benadering nodig op maat.

Daarom zetten we op maandag 18 september ergotherapie in de spotlight tijdens de volgende infosessie! Van theorie tot praktijk, wat kan de ergotherapeut voor jou betekenen?
Schrijf je nu al in via symposium@als.be (met alle namen van de aanwezigen)!

De sprekers:
Kelly Pletinckx: Ergotherapeute bij NMRC UZ Brussel
Tom Saey: Researcher & Business Developer bij het Thomas More Mobilab & Care over hun 3D project voor het ontwikkelen van hulpmiddelen
Lisbeth Depré: Ergotherapeutische begeleiding thuis
Liesbet Casier: Hulpmiddelen werking van de ALS Liga

We heten jullie welkom vanaf 12u30 voor een koffie en een babbel. De infosessie gaat door van 13u tot 15u op ons kantoor, Vaartkom 17 Leuven. We voorzien natuurlijk ook een pauze tussendoor waarbij je kan genieten van een koffie/thee en een versnapering. Na de infosessie kan je ook nog gezellig blijven napraten tot 17u!

Hopelijk tot dan!
 

Share