Ferrer en Treeway sluiten licentieovereenkomst voor de ontwikkeling en commercialisering van TW001/FNP122 voor Amyotrofische Lateraal Sclerose

25-10-2021

Gerelateerd

 

Barcelona en Tilburg, 20 oktober 2021 - Vandaag hebben Ferrer, een internationaal farmaceutisch bedrijf dat zich richt op vasculaire en interstitiële longziekten alsook neurologische aandoeningen, en Treeway, een klinische-fase biotechbedrijf, aangekondigd dat zij een licentieovereenkomst hebben gesloten voor de ontwikkeling en commercialisering van een orale formulering van edaravone (TW001/FNP122)[i] voor Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS) in bepaalde regio’s, waaronder Europa en enkele Aziatische landen. Conform de voorwaarden van de licentieovereenkomst is Ferrer verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling en commercialisering van het product en zal zij Treeway royalties betalen bij bepaalde mijlpalen.

De overeenkomst maakt gebruik van Ferrer’s grote mogelijkheden en expertise op het gebied van neurologie en onderstreept het streven van beide ondernemingen om de wereldwijde toegang tot TW001/FNP122 voor de behandeling van ALS uit te breiden. 

Inez de Greef, CEO van Treeway, licht toe: "We hebben TW001/FNP122 ontwikkeld doorheen de eerste fasen van de ontwikkeling. We zijn dan ook zeer verheugd dat Ferrer ons heeft toegezegd om ons belangrijkste molecule naar  de vereiste en cruciale  fase III-studie te leiden en het beschikbaar te maken voor ALS-patiënten in grote delen van de wereld."

Oscar Pérez, Ferrer’s hoofd business development en licenties, voegt hieraan toe: "Gedreven door ons doel om transformatieve producten naar patiënten over de hele wereld te brengen, zijn we verheugd om de overeenkomst met Treeway aan te gaan en we  kijken ernaar uit dat patiënten kunnen profiteren van verbeterde behandelingsopties. TW001/FNP122 past perfect in Ferrer's strategie om nieuwe moleculen naar een laatstadium van klinische ontwikkeling, registratie en marktintroductie te brengen en dit  op het gebied van neurologische aandoeningen en onze pijplijn voor de komende jaren te versterken." 

De overeenkomst treedt met onmiddellijke ingang in werking.
Over ALS (1): Masrori and Van Damme; Amyotrophic lateral sclerosis: a clinical review. European Journal of Neurology 2020, 27: 1918– 1929
 

Share