Samenvatting presentatie dhr Pierre Breyne

“Bouw van een zorghotel aan zee voor ALS-patiënten en familie”

Door een gelukkige timing kan de vraag van de ALS-Liga gekoppeld worden aan een project tot bouwen van een multifunctioneel zorghotel in Middelkerke door de samenwerking van enkele vzw’s. Een reeds bestaand ontwerp –sociaalvakantiehuis- wordt uitgebreid met een vleugel waarin kamers voorzien zijn, aangepast aan de specifieke noden van de ALS-patiënt.

Doel van de ALS-Liga blijft verzekerd: mogelijkheid voorzien van tijdelijk of permanent verblijf door patiënten in het zorghotel waarbij diverse zorgverleners in het hotel hun diensten kunnen aanbieden. Familie van de patiënten zal desgevallend in het vakantiehuis kunnen verblijven.

Financieel is het plaatje nog niet rond. Een eerste piste is deze van aanvraag van subsidies aan de overheid. Dit betekent echter ook een lange weg. Via een Europees programma rond zorgvakantie zou sneller aan geld kunnen geraakt worden, met cofinanciering van de Vlaamse overheid. Uiteraard blijft sponsoring een belangrijke manier om aanvullende fondsen te verwerven.

Als de Europese subsidies zouden toegekend worden, kan de realisatie van het project in 2010 mogelijk worden.

Leo Vanderwegen

Share