Oog gestuurde tablet

← ga terug naar Recente technologische ontwikkelingen

24-09-2013

Oog gestuurde tablet computers voor ernstig gehandicapten zijn gearriveerd

Mensen met ALS en hersenverlamming kunnen de meeste tablets niet gebruiken. Een nieuw oog gestuurd product voor windows tablets verandert dat.

door NEAL UNGERLEIDER

Bijna alle tablet computers, van de iPad tot het meest obscure Chinese Linux product, hangen af van zogenaamde ‘touch and swipe’, of aanraak- en veegtechnologie. Maar voor techneuten met ALS, hersenverlamming of gelijkaardige aandoeningen kan het gebruik van een tablet moeilijk zijn. Nu is er echter een nieuw product voor de prijs van 5325$ dat ernstig gehandicapten een tablet laat besturen met enkel hun ogen.

De Tobii EyeMobile is een aangepaste Dell Latitude 10 tablet die oog gestuurde technologie gebruikt om apps te controleren, e-mails te verzenden en internet te gebruiken. Het pakket bevat een standaard Dell tablet met Windows 8, een oogvolgende sensor, een houder en integratiesoftware voor de tablet. Waarom een Windows 8 tablet en geen iPad? iPads zijn goed voor mensen met een kleine of middelmatige beperking, maar voor ernstig motorisch beperkte mensen is het erg moeilijk om ze te gebruiken. Windows is makkelijker te integreren met apparatuur voor gebruikers met speciale noden. Maar het moet gezegd worden dat er apps voor iPad bestaan voor gebruikers met ALS.

 

Vertaling: ALS Liga: Goele

Bron: Fast Company

Share