Proloquo 2.0 geeft een stem aan Mac users

← ga terug naar Recente technologische ontwikkelingen

14-08-2008

Proloquo 2.0 geeft een stem aan Mac users die niet kunnen spreken

AssistiveWare(R) kondigde vandaag de release van Proloquo(R) 2.0 aan, een major nieuwe versie van de industrie-leidende communicatie oplossing voor Mac gebruikers die niet kunnen spreken. Versie 2.0 voegt veel waarde toe: het bevat nu LayoutKitchen, een panel-editor die de gebruikers toelaat hun eigen image-gebaseerde communicatie panels te maken, het voegt de natuurlijk-klinkende Infovox iVox stemmen toe voor een taal naar keuze. Het heeft uitgebreide export mogelijkheden voor iTunes en nog veel meer verbeteringen. En toch is deze Universal Binary upgradde gratis voor bestaande gebruikers, aangezien veel mensen die vertrouwen op deze software enkel om de paar jaar toegang hebben tot financiering.

Proloquo voorziet een sprekende tekstverwerker, scrollende woordenschat lijsten die snel toegankelijk zijn met drag en drop woordenschat constructie voor mensen die kunnen lezen en schrijven, en veel meer. LayoutKitchen 2.1 die ook vandaag gereleased wordt, en die al toegevoegd was als een keyboard editor voor de KeyStrokes en SwitchXS on-screen keyboards, maakt het gemakkelijk om kleurrijke communicatie panels te maken met foto’s en symbolen voor Proloque De natuurlijk klinkende Infovox iVox stemmen kunnen niet enkel met Proloque gebruikt worden, maar kunnen ook met andere software gebruikt worden, waaronder de ingebouwde stemmogelijkheden van Mac OS X.

Proloquoe wordt gebruikt door volwassenen en kinderen die moeilijkheden hebben met het duidelijk spreken of die zelfs helemaal niet kunnen spreken en dat allemaal door, bijvoorbeeld, Cerebrale Palsy (CP) of Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS). Om een idee te krijgen van hoe Proloque in de praktijk gebruikt wordt en welke verschillen het maakt, kan u de nieuwe korte video “Communication is the central thing” bekijken, beschikbaar als episode 7 van de “Exploring the Frontiers of Assistive Technology” video podcast serie, die je kan terugvinden in de podcast sectie van de iTunes store.

Proloquo 2.0 en LayoutKitchen 2.1 zijn gratis updates voor bestaande gebruikers. Ze zijn Universal Binary en vereisen Mac OS X 10.4 of later. Ze leveren full Leopard compatibiliteit. Infovox iVox stemmen zijn momenteel beschikbaar voor de volgende talen: Amerikaans Engels, Brits Engels, Tjechisch, Fins, Frans, Canadees Frans, Duits, Vlaams, Spaans, Amerikaans Spaans, Pools, Portugees, Braziliaans Portugees, Noors, Turks en Zweeds. Proloque zelf is beschikbaar in Engels, Frans en Duits. Bestaande Proloque gebruikers kunnen ons contacteren voor een Infovox iVox activatie code voor hun huidige taal.

Kostprijs en beschikbaarheid:

Proloquo kost $299 Amerikaanse Dollars in Noord Amerika, en 249 euro (zonder BTW) elders. Voor meer informatie, volledig functionele downloadbare demo’s en beluisterbare samples van de stemmen, kan u terecht op de product pagina’s.

AssistiveWare website

Proloquo pagina

Download Pagina Proloquo

Korte video "Communication is the central thing"

Screenshots

Proloquo Icon

 

AssistiveWare is de wereldwijde leider in innovatieve hulpmiddel technologie voor Mac OS X, die mensen hun leven terug geeft. Het bevat de award-winnende KeyStrokes(R) en TouchStrokes(R) virtuele keyboards, SwitchXS(R) scanning on-screen keyboard, LayoutKitchen(R) panel editor, en Proloquo(R) multi-mogelijkheid spraak oplossing. De ConvenienceWare productlijn creëert de geavanceerde technologieën ontwikkeld door AssistiveWare beschikbaar in coole en degelijke applicaties die het leven van Mac gebruikers gemakkelijker maakt. AssistiveWare en ConvenienceWare zijn trade namen en trademarks of geregistreerde trademarks van Niemeijer Consult. VisioVoice, SwitchXS, KeyStrokes, TouchStrokes, LayoutKitchen, GhostReader en Proloquo zijn trademarks of geregistreerde trademarks van Niemeijer Consult. Infovox iVox is een trademark van Acapela Group. Alle andere trademarks zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

 

Vertaling: Joke Mulleners

Bron:  ALS Independence

Share