Gesprek met Frans Callebaut

← ga terug naar Getuigenissen pALS

In deze nieuwsbrief laten wij Frans Callebaut aan het woord. Hij vertelt ons op zijn buurt zijn verhaal. Waarvoor wij hem en zijn echtgenote zeer dankbaar zijn.

Hoe en wanneer werd de diagnose ALS gesteld?

In februari 2006 werd ALS vastgesteld.

Kende je de ziekte? Werd je voldoende geïnformeerd?

Inderdaad, mijn zus en een neef zijn aan de ziekte overleden, maar heb nog veel meer Informatie gekregen via de ALS Liga.

Ziek zijn verandert je leven. Welke invloed heeft dit op jouw huishoudelijke taken, eventuele werksituatie, hobby’s, …?

Ik was een fervent fietsfanaat samen met mijn echtgenote en dit is allemaal verdwenen. Ook hielden wij ervan om veel te reizen, maar dit moet nu op een andere manier gebeuren.

Hoe vul je je tijd?

Een beetje lezen, komische feuilletons bekijken en bij goed weer gaat mijn partner veel met me wandelen. Ook maken wij regelmatige kleine uitstapjes samen gezellig met de zonen. Maar de tijd duurt toch lang als men altijd afhankelijk is van andere mensen.

Hoe kwam je in contact met de ALS Liga? Hoe ervaar je het aanbod, de activiteiten, …?

Via de ALS Liga, was zeer positief heb, maar ik heb het nog altijd moeilijk met de verwerking en dus wordt ik op de hoogte gehouden door mijn echtgenote en zonen.

Is het contact met lotgenoten waardevol?

Het weekend in Oostende was zeer waardevol

Heb je een positieve boodschap voor de andere patiënten?

Blijven geloven in de medische wetenschap, alhoewel ik mijn geloof in de medische wetenschap wat verloren ben, omdat ik altijd zeer gezond heb geleefd en toch deze ziekte heb gekregen.

Nogmaals dank Frans.

 

Bron: Nieuwsbrief 135 – januari, februari, maart 2007

Share