De ALS-bubbel heeft opnieuw gewerkt!

← ga terug naar NAzomerweekend 2020

Verslag NAzomerweekend 2020

NAzomerweekend welkomDankzij de Nationale Loterij en haar spelers konden we ook dit jaar 2 ALS-contactweekends organiseren in zorghotel Middelpunt te Middelkerke. Na het succesvolle VOORzomerweekend in juni mochten we er van 4 tot 6 september opnieuw niet minder dan 48 pALS, hun begeleiders en jonge (klein)kinderen verwelkomen op ons NAzomerweekend. Een aantal van hen waren er al bij in juni, maar we zagen ook vele nieuwe gezichten en dat was bijzonder fijn.

Omwille van nog steeds geldende coronamaatregelen was het maximaal aantal gasten ook deze keer beperkter tegenover andere edities, onze excuses als jij er niet bij kon zijn. Door binnen onze ALS-bubbel een reeks mini-bubbels te creëren werd selectief lotgenotencontact toch mogelijk. We danken de aanwezigen allemaal om de voorschriften zo minutieus te hebben opgevolgd.

Geïnspireerd door de Tour de France, was het thema van het weekend ‘Frankrijk’. De inkomhal en het restaurant van Middelpunt waren dan ook getooid in blauw-wit-rode kleuren.

Vrijdagnamiddag kwam iedereen gespreid op het aangegeven tijdstip aan, waardoor de registratie aan de ontvangstbalie uitermate vlot verliep. Op de kamer vond iedereen een welkomstpakket met daarin, naast de richtlijnen en het programma, ook een pakket lekker fruit en een heerlijke reep nougat. Tijdens het welkomstwoord voor het avondeten introduceerde Evy onze nieuwe PR-, events- en communicatiemedewerker Owen. 

Om het 25-jarig bestaan van de ALS Liga te vieren serveerden we als aperitief een heerlijk glaasje bubbels, aangeboden door de Champagnehuizen Gaston Cheq en Aline Juvenelle in samenwerking met Frank Calliau. Deze champagne met speciaal ALS Liga etiket en capsule kunnen jullie bij ons aankopen. Een waar collectors item waarvoor het bestelformulier te vinden is op onze website.

Na het avondmaal werd er in kleine groepjes gekwist bij lekkere Westmalle kaas en trappist. De eindstand was daarbij niet echt belangrijk, want iedereen kon een mooie prijs uitkiezen.

Angélique Van der Lit - Van VeldhuyzenZaterdagochtend was het voor vele pALS verwentijd, door gebruik te maken van de aangeboden wellness zoals het parkerbad of de infraroodcabine. Wat is zo’n wellness ontspannend! Net voor de middag gingen we met zijn allen corona-proof op de groepsfoto. 

Na het middagmaal stelden we Angélique Van der Lit – Van Veldhuyzen voor. Angélique is een Nederlandse pALS die we bij de ALS Liga goed kennen vanuit haar internationale engagementen. Zo is zij o.a. lid van de Patients and Carers Expert Board van EUpALS. Samen met haar man Gerard was ze te gast op ons weekend om ons het boek ‘Beter leven met een chronisch-progressieve ziekte’, dat ze mee heeft samengesteld, voor te stellen. 

Intussen had zich op het terras een kraam geïnstalleerd waar heerlijke gratis pannenkoeken werden gebakken. Ieder die dit wenste kon er zich à volonté aan tegoed doen.

Na hetGuido De Mets avondmaal rekenden de Rode Duivels – met onze ALS-ambassadeur Simon Mignolet in doel – op onze steun bij hun match tegen Denemarken. We konden daarbij genieten van een assortiment heerlijke kazen en wijnen. We danken daarbij pALS Guido De Mets, die in 2018 een doctoraat behaalde over wijnkwaliteit, en ons als connaisseur par excellence heeft geassisteerd bij het samenstellen van de ideale kaas-wijn combinaties. En, oh ja, we hebben met 0-2 gewonnen.

Wat gaat de tijd snel als het plezant is. Zondag was het dus rap weer tijd om in te pakken. 

Als afsluiter van het middagmaal bracht Brigitte Stolk, ambassadrice van de ALS Liga, ons een klein concertje. Brigitte is een artistieke duizendpoot uit het Brusselse die zich al een hele tijd voor ons inzet. Ze is een modemaakster met een eigen kledinglijn, en is daarnaast ook muzikante. Tijdens het concert bracht zij ondermeer het nummer Give me a kiss dat ze speciaal voor de ALS Liga schreef.

NAzomerweekend zaalDaarna namen we afscheid en kijken we uit naar de VOOR- en NAzomerweekends van volgend jaar. De inschrijvingen daarvoor zullen worden aangekondigd op onze website.

Wil je het NAzomerweekend 2020 via beeldmateriaal herbeleven, volg dan zeker onze website, sociale media en ALS tv waar we regelmatig foto’s en videoreportages plaatsen. Op die manier krijgt dit verslag nog meer beleving.

Bijzondere dank gaat uit naar onze financiële sponsor de Nationale Loterij en haar spelers, de Champagnehuizen Gaston Cheq en Aline Juvenelle, de brouwerij der Trappisten van Westmalle, wijndomein Entre deux Monts, de firma’s Claes en Healthy Fruit, en de familie Vanlangenaker-Matterne. Uiteraard gaat onze dank ook naar het kamer-, keuken- en zaalteam van Middelpunt, en last but not least onze fantastische vrijwilligers en medici die mee dit ALS-NAzomerweekend tot een succes hebben gemaakt. Met speciale vermelding van Maddy en Herman die al 15 jaar deel uitmaken van ons verpleeg team.

Groepsfoto

Share