ALS Liga-magazine juni 2017

← ga terug naar ALS Liga-magazine

Infomoment Gasthuisberg
Op 21 juni, wereld ALS-dag, organiseert de ALS Liga een contactmoment in het UZ Gasthuisberg te Leuven, waar we op aangename wijze info zullen geven over ALS en alles wat daar bij komt kijken. We verwelkomen patiënten, familie en vrienden, maar ook mantelzorgers, verpleegkundigen en huisartsen graag om deel te nemen aan sessies over oa. het onderzoek naar ALS, over het NMRC (NeuroMusculair ReferentieCentrum). Ook ALS-Liaison en bijstandsorganisatie MyAssist zullen aanwezig zijn om u meer uitleg te geven over de talrijke manieren waarop uw ondersteuningsnood kan ingevuld worden. ALS.be/Infomoment
 
ALS Simon
Zaterdagmorgen 10 juni ging het event ALS Simon Voetbalt onder een staalblauwe hemel van start. Ongeveer 200 voetballertjes tussen 8 en 12 jaar oud trainden er samen met hun idool Simon Mignolet, topkeeper van de Rode Duivels en van Liverpool FC. Simon is al jaren ambassadeur van de ALS Liga en persoonlijk betrokken bij de ALS problematiek in zijn naaste omgeving. In heel andere kledij begon kort nadien de receptie van de Gala avond ALS Simon Dineert. Hét moment van de avond, en waar het allemaal om ging, was ongetwijfeld het bekendmaken van de fantastische som die werd ingezameld ten voordele van het ALS onderzoek. Simon, zijn entourage, en de ALS Liga danken iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt!


Het volledige verslag van dit event kan u terugvinden onder ALS.be/VerslagALSSimon
ALS Simon in de media: ALS.be/ALS-Simon-Artikels
 
Word lid van MyAssist!
Gezien onze ervaring met o.a. spoedprocedures en snel degeneratieve aandoeningen beseffen we het belang van een snelle opvolging en een juiste besteding. Hierdoor is iedereen bij ons verzekerd van een snelle service op maat. Ook personen met communicatieproblemen worden hier met extra aandacht, begrip en geduld ondersteund. We zouden het enorm waarderen als je lid wil worden van MyAssist! Op die manier kunnen we nog meer doen om je belangen te behartigen. Stuur ons een e-mail (info@myassist.be) of bel ons (016 23 95 82) om je aan te melden.

Zie ook: www.myassist.be
 
Contactweekend
Zoals elk jaar organiseert de ALS Liga een contactweekend in zorgverblijf Middelpunt in Middelkerke, dit jaar van 1 tot 3 september. Verwacht een weekend gevuld met ontspannende activiteiten en verwennerij voor zowel ALS-patiënten als hun mantelzorgers, met ondersteuning van een verpleegkundig team. Het is ook een ideale manier om in een rustige omgeving lotgenoten te ontmoeten en verhalen te delen. Info en inschrijvingen via ALS.be/Contactweekend-2017. Meer uitleg over programmatie volgt op onze website en sociale media.
 
Wereld ALS-dag
Op 21 juni is het wereld ALS-dag! Deze dag mag niet onopgemerkt voorbijgaan. Patiënten en hun familie mogen niet als enigen betrokken zijn op deze dag. Samen met hen kunnen wij ons steentje bijdragen om bv. op eigen initiatief, in onze buurt of omgeving, iets te ondernemen en zo deze aandoening een herkenbaar “gezicht” te geven bij het grote publiek. Niet alleen op 21 juni, maar ook nadien … ALS onder de aandacht brengen is noodzakelijk, nu en altijd. ALS.be/wereld-als-dag
 
Interview Braet
Julienne Braet leerde onder begeleiding van de ALS Liga haar afnemende mobiliteit te aanvaarden. Zo evolueerde zij van het gebruik van een wandelstok naar een rollator en uiteindelijk naar een rolstoel. Lees het volledige artikel onder ALS.be/Interview-Julienne-Braet De Franse vertaling volgt later.
 
Coldplay: A Head Full of Dreams Tour
Fantastisch nieuws! Op wereld ALS-dag 21 juni en 22 juni, treedt Coldplay op met de A Head Full of Dreams Tour http://coldplay.com/tour/ in het Koning Boudewijnstadion. Coldplay bood een duo-ticket aan voor beide concerten, gewonnen door Katelijne en Nancy via onze SMS-actie. Bedankt Coldplay voor het prachtige gebaar!
 
 
 
 
 
 
ALS Liga - Vaartkom 17 - 016/23.95.82 - info@als.be
Share